Hoppa till sidans innehåll

Ny brygga på klubben

24 MAR 2022 06:54
Till säsongsstarten kommer klubben att ha en ny brygga. Det är den gamla C-bryggan från Tegelviken, som klubben tog hand om i vintras när den skulle bytas ut.
  • Skapad: 24 MAR 2022 06:54

Den nya bryggan kommer att gå från stenkaret utanför Klubbhuset och ut i riktning mot Råssnäsuddens spets.

Mellan land och stenkaret kommer vi att lägga några bryggelement som vi fått från Göta Kanalbolag och som tidigare har legat i Motala Hamn.

Samtliga sektionerna är betongflytbryggor med trädäck. Bryggan från Tegelviken kommer att gå 76 meter ut från stenkaret. Bryggelementen från Motala Hamn mellan land och stenkaret bildar en sektion på 28 meter. Tillsammans blir det över 100 meter brygga. Bryggan kommer att ligga i vattnet året runt.

Riktningen mot Råssnäsudden har valts med tanke på de vindförhållanden som oftast råder, för att skapa gynnsamma förutsättningar för RC-seglingen.

Bryggan kommer även att skapa bättre förutsättningar för jolleseglingen, då vi med en längre brygga kommer att kunna komma ut på tillräckligt djupt vatten på ett enklare sätt. Det är också lättare att navigera ut från land vid Klubbhuset än vid den nuvarande bryggan. Vi kommer även att kunna ha fler sjösättningsramper och därmed korta ned väntetiden och komma igång med seglingsträningen snabbare. Båtplatserna för motorbåtar blir kvar på de platser där de finns nu.

Vi kommer också att kunna utnyttja Klubbhusets potential bättre med en brygga vid den delan av anläggningen.

En särskild bryggarbetsdag kommer att hållas onsdagen 30/3 kl 16-19 för att göra iordning trädäcket på bryggsektionerna inför säsongen. Den som inte har möjlighet att vara med från början kan ansluta lite senare.

Skribent: Johan Sjöberg
E-post: Adressen Gömd

Våra sponsorer:

 

SHB_400px_white_surround.jpg

Ica_Maxi_Motala_400px.jpg

 

315c08281c25e4c1aa0e45648dac547b.SFF_SvenskaSjo_290x490px.gif
 

 

räknare
besöksräknare

Postadress:
Motala SS - Segling
Biskopsvägen 41
59173 Motala

Besöksadress:
Biskopsvägen 41
59173 Motala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info