Hoppa till sidans innehåll

Piffat klubbhus, nya båtar och mer därtill

19 DEC 2020 17:48
Mycket har hänt på MSS sedan sommaren. Renoveringen av klubbhuset är nästan färdig. Klubben har köpt båtar och segel. Vi har fått en nygammal sponsor.
  • Uppdaterad: 19 DEC 2020 17:48

Renoveringen av klubbhusets dörrar och fönster har tagit tid, men är nu i stort sett färdig. Det återstår endast lite småpyssel med balkongräcket. Fokus har istället flyttats till att färdigställa renoveringen av det nya köket, som som numera ligger på husets bottenplan. Inredningen är ett begagnat kök som donerats av Motala Hissar.

Renoveringen av dörrarna och fönstren möjliggjordes med hjälp av bidrag från Riksidrottsförbundet och Motala Kommun. Klubben sköt till 100,000 kronor av egna medel. När fönsterbytet var klart såldes de gamla dörrarna och fönstren för 40,000 kronor.

Ett nytt sponsoravtal med Motala Båtvarv har också kommit på plats. Förvänta er alltså att se en hel del av Motala Båtvarvs varumärke på MSS framöver.

De ekonomiska tillskott som vi fick med hjälp av sponsringen, samt från försäljningen av klubbhusets gamla dörrar och fönster, gjorde att klubben hade en stark kassa vid slutet av året. Styrelsen beslutade därför att investera i nya segel till klubbens optimister och C55:or. Detta kommer att resultera i bättre prestanda för båtarna, ge mer glädje i seglingen och förbättra förutsättningarna vid träningen.

Under slutet av sommaren inköptes  även tre begagnade Winner-optimister från en segelklubb i Örebro. Materielen är långt ifrån ny men innebär en klar förbättring av flottan. Båtarna användes vid träningen under slutet på säsongen.

En av båtarna visade sig vid närmare besiktning vara Patrik Jönssons gamla båt, vilken varit på drift från hemmahamnen i 35 år, men som nu alltså återbördats till sitt rätta element.

De grå RIB-båtarna, som endast är två år gamla,  har uppvisat tecken på förändring i materialet och har reklamerats. Reklamationen har godkänts och klubben kommer att få nya båtar.

Under sommaren saknades el i boj-boden, men detta har nu åtgärdats på så sätt att elkabeln har dragits om i nedgrävt plaströr. Samtidigt som grävmaskin fanns på plats  passade vi även på att avlägsna ett antal stubbar i gräsmattan, jämna till ytan samt frakta bort den stora komposthögen bakom bensinskåpet.

Klubben planerar att arrangera SM i Snipe 14-15 august 2021. Som förberedelse deltog några av klubbens medlemmar i årets upplaga av Snipe-SM, som i år hölls i Gottskär strax söder om Göteborg.

Vi har har även fått förfrågan om att anordna en regatta i elitserien för E-jolle nästa år. Vi har dock avböjt detta, eftersom vi troligen får fullt upp med att arrangera Snipe-SM.

Årets säsong avslutades på höstkanten med en lyckad Halloweenfest för ungdomarna. Nu börjar planeringen för säsongen 2021, då vi ser fram emot att se dig på MSS

Skribent: Johan Sjöberg
Epost: Adressen Gömd

 

Våra sponsorer

motalabatvarv

 


 

 

 

 

 

 

 

räknare
besöksräknare

Postadress:
Motala SS - Segling
Biskopsvägen 41
59173 Motala

Besöksadress:
Biskopsvägen 41
59173 Motala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info