Hoppa till sidans innehåll

Satsning på RC-segling

24 MAR 2022 06:29
Det är många som har ett intresse för segling med radiostyrda båtar och klubben har inlett en satsning som siktar på att göra MSS till ett centrum för denna typ av segling.
  • Uppdaterad: 24 MAR 2022 06:29

Klubben har, med hjälp från RF-SISU, fått ett bidrag från Sparbanksstiftelsen Alfa för att kunna komma igång med segling med radiostyrda båtar. Anders Jarl har hjälpt till att införskaffa och rusta upp båtarna, som till viss del varit begagnade.

Totalt har klubben nu tre båtar. De tillhör alla klassen DragonForce, vilket är den klass som klubben bestämt sig för att satsa på.

– Vi ska försöka göra MSS till ett litet centrum för RC segling, säger Anders.

Varför ska man hålla på med RC-segling?

– Det är jättespännande segling och det händer saker hela tiden. Vi kan göra 12 starter på en dag, i hur många andra klasser hinner man med det?

– Som tävling är det minst dubbelt så spännande som annan segling, säger Anders.

Arenan för RC-segling kommer att baseras kring bryggan som klubben fått från Tegelviken.

– Klubbens tre båtar kommer att användas för prova-på-verksamhet. Men sen hoppas vi givetvis att det blir fler som får upp intresset, så att det kommer ytterligare båtar till klubben, säger Anders.

– Vi är redan omkring 25 aktiva från olika klubbar i västra Östergötland, så det kommer förmodligen att stå folk på bryggan ganska ofta. Om man vill veta mer är det bara att gå fram och fråga.

– Med RC-båtarna breddar vi verksamheten. Vi hoppas att vi kan få fler att upptäcka segling och även att få fler att stanna kvar inom sporten, säger klubbens ordförande Maria Nilsson.

– Det är ett enkelt insteg till segling. Vi kommer även att kunna använda RC-båtarna som ett pedagogiskt hjälpmedel, då det på ett tydligt och visuellt sätt visar hur segling går till och hur båtarna påverkas av vinden från ett helikopterperspektiv.

Den som vill veta mer kan kontakta Anders Jarl på tel 072-972 99 29.

Skribent: Johan Sjöberg
E-post: Adressen Gömd

Våra sponsorer:

 

SHB_400px_white_surround.jpg

Ica_Maxi_Motala_400px.jpg

 

315c08281c25e4c1aa0e45648dac547b.SFF_SvenskaSjo_290x490px.gif
 

 

räknare
besöksräknare

Postadress:
Motala SS - Segling
Biskopsvägen 41
59173 Motala

Besöksadress:
Biskopsvägen 41
59173 Motala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info