Hoppa till sidans innehåll

Vättern Kors och Tvärs i mål i Motala på torsdag

25 JUL 2019 11:01
Segeltävlingen Vättern Kors och Tvärs kommer till Motala torsdagen 1:a augusti. Med 31 deltagande båtar är detta Vätterns största segeltävling och Sveriges största insjötävling för kölbåtar.
  • Uppdaterad: 25 JUL 2019 11:01

Tävlingen, som anordnats sedan 2007, startar i Hjo, dit båtarna anländer under måndagen 29/7. Första etappen går tisdagen 30/7 till Hästholmen, där båtarna ligger under natten. Dagen därpå, 31/7, bär det av till Vadstena. Sista etappen går torsdagen 1/8 från Vadstena till Motala. Prisutdelning sker i Motala.

Syftet med Vättern Kors och Tvärs är att bereda tillfälle för seglingsintresserade att komma ut på sjön och att introducera fritidsseglare i kappsegling under trivsamma former. Evenemanget har en tävlings- och en eskaderklass. De deltagande i eskaderklassen är inte med i tävlingen utan deltar för att lära sig mer om kappsegling. Vättern Kors och Tvärs är därför ett mycket lämpligt evenemang för den som inte är van att kappsegla. 

De deltagande båtarna är nästan alla olika. Eftersom de är av olika typer tillämpas ett handikappsystem, SRS, vilket gör att även båttyper som är mindre snabba också har möjlighet till en bra placering. 

Målet kommer att ligga utanför Tegelviken om vinden är västlig. Man kommer då att kunna se målgången från land. Vid ostlig vind hamnar målgången istället vid Käverön.

Efter målgången i Motala tas båtarna emot av Motala Båtklubb Tegelviken och anvisas plats i Tegelvikens båthamn. Vättern Kors och Tvärs är lika mycket familjefest som tävling och deltagarna kommer att erbjudas mat och underhållning. I samband med detta kommer prisutdelning att ske. 

Intresserade kan komma till Tegelviken på torsdagskvällen för att titta på båtarna och träffa besättningarna.

Tävlingen arrangeras av Motala Segelklubb, Motala Båtklubb Tegelviken, Motala Segelsällskap, Hjo Segelsällskap, Hästholmens Båtklubb, Segelsällskapet Vättern (Vadstena) samt Vätterns Seglarförbund. 

Länk till deltagarlista

Skribent: Johan Sjöberg
Epost: Adressen Gömd

 

 

Våra sponsorer

motalabatvarv

  


 

 

 

 

 

 

 

räknare
besöksräknare

Postadress:
Motala SS - Segling
Biskopsvägen 41
59173 Motala

Besöksadress:
Biskopsvägen 41
59173 Motala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info