Hoppa till sidans innehåll

NM Snipe och SM 29er


NM I Snipe och SM I 29er arrangeras av Motala Segelsällskap 20-21 augusti 2022. De båda mästerskapen kommer att arrangeras samtidigt, med en gemensam organisation.

Vi hälsar ortsbor och tillresta välkomna till en fantastisk tävlingshelg!

Snipe_SM_2021_lo.jpg

Man anmäler sig på Sail Arena – klicka här för Snipe och här för 29er.

På Sail Arena kommer även Notice of Race och annan information om tävlingarna att finnas när dessa dokument blir tillgängliga.

MSS – en förening för seglare i alla åldrar

Motala Segelsällskap är en förening som erbjuder utbildning, träning och tävling för aktiva seglare och intresserade ortsbor. Nybörjare är särskilt välkomna. Fokus ligger på ungdomsverksamheten, men vi har också utbildning för vuxna.

Vid MSS anläggning på Råssnäs har många prestigefulla tävlingar arrangerats genom åren, t ex Svenska Mästerskapen i Laser 2013, Nordiska Mästerskapen i Snipe 2011 och Svenska Mästerskapen i Snipe 2021.

MSS_1000px.jpg

Motala ligger vid Vättern, som är Sveriges näst största sjö och den sjätte största i Europa. Det är också en mycket djup sjö, 128 meter på djupaste stället. Men i den norra delen, där Motala ligger, är vattendjupet betydligt mindre.

Förhållandena ute på Vättern kan vara mycket krävande och Motala kan erbjuda en tävlingsmiljö som väl mäter sig med kappsegling till havs.

Vättern är en näringsfattig sjö, vilket betyder frånvaro av besvärlig växtlighet. Vattnet är klart och så rent att det kan drickas.

Sjön ligger på 88,5 meters höjd över havet och är en av de högsta punkterna på Göta Kanal, som går tvärs genom landet från Stockholm till Göteborg.

Göta Kanal lo.jpg

Platser att besöka i Motala

En av Motalas största sevärdheter är slussarna i Borenshult, en av de längsta slusstrapporna i Göta Kanal. Även Motala Hamn, där den östra delen av Göta Kanal tar sin början, är värd ett besök. Här ligger även huvudkontoret för Göta Kanal.

En annan plats man måste besöka när man är i Motala är Varamobaden, Nordens längsta insjöstrand med fem kilometer av gyllene sandstrand.

Varamon lo.jpg

För mer information om sevärdheter i Motala, klicka här.

För information om boende i Motala, klicka här.

Ställen att äta på hittar du här.

Du kanske vill passa på och stanna lite längre och utforska mer av vår vackra hembygd? Klicka här för information om sevärdheter Östergötland.

Klicka här för information om platser att besöka runt Vättern.

Hitta hit

Adressen till Motala Segelsällskap är Biskopsvägen 41 i Motala.

Anläggningen ligger vid slutet av fotbollsplanerna vid Råssnäs. Det finns gott om parkeringsplatser utanför. Långväga besökare som färdas längs Rv 50 tar av vid trafikplats Motala Centrum. Kör sedan mot Agneshög, därefter mot Marieberg, Råssnäs och Råssnäs Fritidsområde. Resande från andra färdriktningar följer skyltningen in mot centrum, C-ring, därefter skyltningen mot Råssnäs.

Vi har ett stort område med gott om plats. Om ingen finns där när du kommer är det bara att öppna grinden och köra in. En områdesplan på plats visar var man kan ställa båtar.

Gynna gärna våra sponsorer när du är i Motala!

Allting för båten hittar du på Motala Båtvarv.

Matvaror finns på Ica Maxi.

Om du behöver en bank så rekommenderar vi Handelsbanken.

Har du frågor om tävlingarna eller evenemanget? Skicka ett mejl till This is a mailto link

Uppdaterad: 26 MAJ 2020 09:44 Skribent: Johan Sjöberg
E-post: Adressen Gömd

Våra sponsorer:

 

SHB_400px_white_surround.jpg

Ica_Maxi_Motala_400px.jpg

 

315c08281c25e4c1aa0e45648dac547b.SFF_SvenskaSjo_290x490px.gif
 

 

räknare
besöksräknare

Postadress:
Motala SS - Segling
Biskopsvägen 41
59173 Motala

Besöksadress:
Biskopsvägen 41
59173 Motala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info