Hoppa till sidans innehåll

Seglarskolan 2018


Seglarskolan har nu uppehåll över sommaren. Den startar igen 20/8 och pågår till slutet av september. 

Seglarskolan vänder sig till barn i åldersgruppen 6 - 18 år och är till för att introducera barn i seglingsidrotten på ett lekfullt sätt. Vi har kul på, i och vid vattnet. Varje veckas aktiviteter anpassas efter faktiska väderförhållanden strax innan lektionen sätter igång.

Vi delar upp gruppen i Pirater och Kapare, där Pirater är nybörjargruppen och Kaparna nästa steg för de som har mer segelvana och får båten dit de vill. Målsättningen här är lite högre men fortfarande med fokus på det roliga och utmanande. Fördelningen av grupper sker på plats i samråd med tränarna.

Seglarskolan hålls på måndagar kl. 18.00 – 20.00 med start 14 maj. Sommaruppehåll från 18 juni (då är det seglarläger istället) och höststart igen 20 augusti.

Tränargruppen består av Joakim Wren, Markus Margenberg, Emil Eriksson, Märta Kämmerling, Fredrik Kämmerling, Christian Kämmerling, Niklas Gustafsson, Tristan Müller, Axel Lorenzo Johansson och Maria Nilsson. Utöver dessa närvarar sailcoach Kerem Sancak från Seglarförbundet.

Förutom tränargruppen ser vi gärna engagerade föräldrar och funktionärer som närvarar under träningarna, både på vattnet och på land. Det finns alltid behov av hjälp med korvgrillning, påhejande, hjälp med utrustning med mera. 

Målsättning

  • Att på ett lekfullt sätt i grupp få pröva på olika former av segling och närheten till vattnet. Glädje och kamratskap ska styra piratseglarskolan och ingen ska bli rädd.
  • Alla som deltar i piratseglarskolan ska vilja fortsätta med seglingen. Under och efter kursen blir de inbjudna till klubbens träningar och seglingar.
  • En viktig framgångsfaktor för Piratseglarskolan är att anpassa varje veckas aktiviteter efter faktiska väderförhållanden strax innan lektionen sätter i gång. Det ska alltid finnas en alternativ plan om vinden är för stark, till exempel barkbåtsrace eller bogsering.

 

Anmälan härEfter registrering blir du omdirigerad till en ny sida där du betalar med kort eller PayPal. 

Alternativt kan man betala med Swish 1231203504; eller till bankgiro 820-1725. I så fall hoppar man bara över sidan med PayPal-betalningen. 

Avgifter för seglarskolan:

  • Avgift för dig som redan är medlem är 700 SEK
  • Avgift för dig som inte är medlem och då samtidigt blir medlem är 1000 SEK
Uppdaterad: 12 JUN 2018 09:22 Skribent: webmaster

Våra sponsorer

motalabatvarv

 

 

svsj-_banner190x158


räknare
besöksräknare

Postadress:
Motala SS - Segling
Biskopsvägen 41
59173 Motala

Besöksadress:
Biskopsvägen 41
59173 Motala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info