Hoppa till sidans innehåll

Checklista inför tävling


Tävlingsanmälan

 

Anmälan sker via MASK:s hemsida under rubriken Tävlingar.  Här finns information om rutiner kring tävlingsanmälan. Anmälan sker via Tävlingskalender. Här söker man upp tävlingen och anmäler sitt/sina barn.

Observera tiden för sista anmälningsdag kan variera, då detta styrs av arrangören.

Tävlingsdagen

Kom i god tid till tävlingsbacken. Senast 30 minuter innan banbesiktningen bör liftkort vara betalt av var och en och nummerlapp uthämtad hos arrangerande klubb. Det är inte ovanligt med 100-120 tävlande så en del köande brukar vara vanligt.

Några hålltider; Besiktning av banan brukar påbörjas ca 45-60min innan utannonserad starttid för tävlingen. Information om detta finns när du anmäler dig till tävlingen.

Då första åket är avslutat för alla åkare är det ofta en paus som följs av en ny banbesiktning och andra åket. En dagtävling slutar vanligen kl. 16-17 med prisutdelning. Avsätt alltså en heldag och ta gärna med lunch och/eller mellanmål. Variationer från dessa tider förekommer och det blir vanligare och vanligare med kvällstävlingar.

 

Inför ban-besiktningen samlar respektive tränare ihop sin träningsgrupp, som sedan plogar eller hasar banan tillsammans och tittar och memorerar hur den är satt. Om någon av dina tränare inte är på plats besiktar du med någon annan tränare eller förälder. Kom ihåg att nummerlappen ALLTID ska vara synlig när man besiktar banan.

Det finns olika sorters banbesiktning. Vilken besiktning som gäller för tävlingen offentliggörs vid lagledarmötet innan besiktningsstart och även i högtalarsystemet.

  • Has-besiktning: Man plogar/hasar några portar i taget, stannar och kollar.
  • Instick-besiktning: Man får INTE hasa inne i banan utan man åker in utifrån, stannar och kollar och backar sedan ut i samma spår.

Observera att man inte får köra banan, detta kan medföra diskning !!!!

 

Tävlingsstart. Var på plats i god tid innan start så du hinner värma upp och ha koll på utrustningen. Tränare eller/och några föräldrar brukar finnas på plats uppe vid starten för att hjälpa åkarna hitta rätt, få på sig utrustningen, peppa med mera. Övriga brukar vara vid målområdet för att ta hand om åkarna när de gått i mål. Åkarna är indelade i pojkar/flickor och åldersgrupper. De yngsta tjejerna (8-9 år) startar oftast först och sedan är det killarnas tur. Därefter flickor 10-11 och sedan grabbarna och så rullar det på.
Kom ihåg att detta oftast är allvar för ungarna men det får inte vara det för föräldrarna.
Efter sista tävlande går man igenom portdomarprotokoll igenom, därefter följer protesttid för eventuella diskvalificeringar. Sedan är det prisutdelning i samma gruppordning som åken genomförts.

 

Till alla åkare, passa på och friåk så mycket som möjligt mellan/efter tävlingsåken. Det ger nyttiga erfarenheter att få känna så mycket som möjligt från andra backar.

Det finns inget album kopplat till denna sida.


 

Våra Sponsorer säsongen

          2019 - 2020 

 

 

bostad

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Postadress:
Mullsjö Alpina SK - Skidor
Box 11
56521 Mullsjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info