Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ella Lennartsson

Aneby SK-MVFK 0-2

21 APR 2014 22:29
Efter segern i premiären var det på annandagen dags att besöka Furulid i Aneby.
  • Skapad: 21 APR 2014 22:29

Matchen hann inte ens få sin prägel innan domaren hamnade i centrum. Chad Burt ställs fri med en djupledsboll och samtidigt som han ska skjuta blir han dragen i armen av en motsåndare. Domaren blåser straff och visar upp det röda kortet för en s.k. målchansutvisning. Ett tufft domslut då kontakten mellan spelarna inte var speciellt tuff men samtidigt lite onödigt av mittbacken att ge domaren anledning att fatta detta beslut. Chad tar straffen själv men lyckas bara träffa stolpen. Returen rinner ut i sanden. Efter utvisningen fokuserar hemmalaget mest på defensiven och låter oss ha bollinnehavet. Ett spel som normalt sett passar oss bra men tyvärr blir vi lite för bekväma när vi märker att vi har mycket tid med bollen. Detta resulterar i att vi använder för många tillslag och får inget tempo i spelet. 0-1 kom dock i första halvlek. Alexander Zier nickar ner ett inlägg till Mohammed Salleh som inte gjorde något misstag utan satte för andra matchen i rad bollen i nät.

Andra halvlek är den första lik. Aneby försvarar och vi har bollen men har svårt att skapa några jättechanser. De avslut vi väl får iväg räddas av den för dagen väldigt duktige Daniel Fransson i Anebymålet. Då och då ställer Aneby om i en kontring men det känns som att vi har ganska bra kontroll i försvaret. Ambjörn ställs under matchen inte på några direkta prov utan kunde för andra matchen i rad hålla nollan. 0-2 målet kom när det återstod 7 minuter av matchen då Fredrik Elmersson hänger kvar vid den bortre stolpen efter en hörna. Inlägget kommer och Fredrik kan relativt ostört nicka bollen i mål. Minuterna innan detta skapar vi ett par jättechanser men varken Albin, Samuel, Chad eller någon annan lyckas få in bollen bakom Fransson.

Vi tar tre poäng och är givetvis nöjda med det men samtidigt känns det som att det är väldigt mycket som kan bli bättre i vårt spel. Vi måste löpa mer och få upp tempot i passningsspelet. Sen måste vi bli bättre på att utnyttja de chanser vi skapar annars kommer vi inte kunna fortsätta kamma hem tre-poängare. Närmast väntar nu Värnamo Södra som kommande lördag besöker Vitalavallen. Plus idag till Sola som förhindrar många utav de försök till kvittering som Aneby hade. Även plus till Mohammed som fortsätter göra mål.

Laget:
Ambjörn Lennartsson, Anton Titusson, Fredrik Elmersson, Sola Abolaji, Dennis Isaksson, Erik Klein (ut 50), Viktor Lager, Oskar Eriksson (ut 85), Alexander Zier, Mohammed Salleh (ut 60), Chad Burt

Avb:
Marcus Ahlqvist, Jonas Nord, Emil Petersen, Abbey Abbas, Felix Grahn (in 85), Albin Karlsson (in 50), Samuel Herbertsson (in 60)

 

CSC_0131

 

CSC_0132

 

CSC_0134

 

CSC_0135

 

CSC_0142

 

CSC_0143

 

CSC_0144

Skribent: Martin Nilsson
Epost: This is a mailto link
Myresjö/Vetlanda FK - Tr.matcher Kalmar FDK
Myrvalla
570 13 Myresjö
Telefon: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

 

Gilla oss på facebook

logga

MIF

VFF

BIF

Idrottsgymnasiet

 Sponsorer

 

 tslogo

tslogo

tslogo

intersport_logo

tslogo

tslogo

Sandbäckens Rör

tslogo

 

tslogo

 

Paroc-logo.ashx

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

 

Spara

Postadress:
Myresjö/Vetlanda FK - Fotboll
Myrvalla
57013 Myresjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information