Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ella Lennartsson

MVFK - Vimmerby 0-3

19 APR 2014 01:13
MVFK åkte under lördagen på sin andra raka förlust när man i genrepet mötte div 2-laget Vimmerby IF på Heds Arena.
  • Skapad: 19 APR 2014 01:13

Det märktes tidigt i matchen att dagens motstånd var det tuffaste vi stött på under försäsongen. Men det märktes också på våra killar att de tände till lite extra när det var div 2-motstånd på andra planhalvan. Vi startar matchen bra och försöker hålla mycket boll inom laget. Men strax efter att vi haft ett fint anfall offensivt åker vi på en kontring och tyvärr är vi inte tillräckligt tuffa i vårt försvarsspel utan VIF får relativt enkelt ta sig in i straffområdet och kunna göra ledningsmålet. Efter målet fortsätter vi spela bra när vi har bollen men chanserna lyser med sin frånvaro. Vi har svårt att få till en sista avgörande passning alternativt ett bra inlägg och tyvärr fastnar vi alltför ofta i motståndarnas backlinje. Istället är det VIF som i slutet av halvleken återigen kontrar på djupet där deras anfallare ur en minst sagt misstänkt offsideposition kan bli fri och placera bollen förbi Ambjörn.
I halvtid byter vi ut en för dagen alldeles utmärkt Fredrik Elmersson som hade lite känning av sin förkylning och därmed fick nyförvärvet Sola Abolaji göra debut i backlinjen. Tyvärr tappar vi lite energi i andra halvlek och spelet tappar kvalitet i allmänhet. Båda lagen slarvar den del med bollen men vi har inte möjligheten att utnyttja detta framåt utan kör gång på gång fast i våra försök till anfall. Närmast mål är Oskar som skjuter ett långskott i stolpen. Istället gör VIF 3-0 när vår f.d. spelare Karlo Goranci distinkt sätter ett skott otagbart för Ambjörn. Vår backlinje skriker även denna gången på offside men vi på bänken var lite för långt från situationen för att bedöma detta.
Man kan summera det hela med att vi gör en helt ok match men vi är inte tillräckligt nära för att rubba Vimmerby denna dag. Vi måste skapa mycket mer chanser för att kunna hota ett div 2-lag samt kanske också de bästa div 3-lagen i vår serie. Vi har därmed en del att fundera på inför kommande premiär.
I morgon söndag möter vi Stensjöns IF på Myrvalla B kl 17. Då får övriga chansen att visa upp sig.
Bäst för dagen var nämnde Fredrik Elmersson i första halvlek. Men även Oskar Eriksson spelade upp sig rejält sedan förra helgen. Nyförvärvet Sola gjorde även han en imponerande insats.
 
Laget:
Ambjörn Lennartsson, Anton Titusson, Fredrik Elmersson (ut 45), Glenn Lennartsson, Dennis Isaksson (ut 75), Erik Klein (ut 75), Oskar Eriksson, Viktor Lager, Alexander Zier, Mohammed Salleh (ut 60), Albin Karlsson
 
Avb. Sola Abolaji (in 45), Emil Petersen (in 75), Felix Grahn (in 75), Samuel Herbertsson (in 60) 
CSC_0031

 

CSC_0029

 

CSC_0034

 

CSC_0038

Skribent: Martin Nilsson
Epost: This is a mailto link
Myresjö/Vetlanda FK - Tr.matcher Kalmar FDK
Myrvalla
570 13 Myresjö
Telefon: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

 

Gilla oss på facebook

logga

MIF

VFF

BIF

Idrottsgymnasiet

 Sponsorer

 

 tslogo

tslogo

tslogo

intersport_logo

tslogo

tslogo

Sandbäckens Rör

tslogo

 

tslogo

 

Paroc-logo.ashx

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

 

Spara

Postadress:
Myresjö/Vetlanda FK - Fotboll
Myrvalla
57013 Myresjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information