Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ella Lennartsson

Moheda - MVFK 1-4

28 SEP 2014 18:19
Seger och grepp om kvalplatsen
  • Skapad: 28 SEP 2014 18:19

Det blev en relativt enkelt resa mot tre poäng när vi under lördagen gästade Moheda. Slutresultatet blev 1-4 men matchbilden skvallrade om att vi borde gjort fler mål. Slarv i avsluten och en duktig målvakt hindrade dock oss. Matchstarten gav oss annars en rejäl väckarklocka. Redan efter fem minuter slarvade vi i ett uppspel vilket ledde till en kontring och tillslut en helt fri Mohedaforward. Lyckligtvis var Ambjörn laddad och vaken och gjorde en fin parad för att förhindra ett tidigt baklängesmål. Förhoppningsvis hade vi ändå vunnit matchen men det hade helt klart blivit en tuffare match. I stället var det Viktor Lager som gav oss ledningen ca 30 minuter in i matchen. Ett fint anfall där flera vitklädda var inblandade avslutades med att Viktor från distans klippte till och skottet var otagbart för målvakten. Efter detta ville inte Kujtim vara sämre utan svarade några minuter senare för ett liknande mål, denna gång med vänsterfoten. 0-2 var således halvtidsresultatet matchenbilden skvallrade om ett ganska överlägset vitklätt lag som hade väldigt mycket boll och skapade även en hel del chanser. Vårt kantspel firade stora framgångar där Wille gång på gång gick förbi sin back på vänsterkanten medans Abbey och Albin samarbetade sig fram på andra sidan.

Andra halvlek handlade mycket om anfallsspel för MVFK och Ambjörn fick långa perioder stå sysslolös. 0-3 gjorde Pierre på straff efter att Wille blivit fälld när han kom fri och sedan gjorde Albin 0-4 på en frisparksretur. Trots mängder av lägen gjorde vi inte fler mål utan det var istället hemmalaget som fick avsluta målskyttet då man i matchens sista spark reducerade efter en kontring där väldigt få vitklädda kände sig manade att ta jobbet hemåt. Ett onödigt mål att släppa in men förhoppningsvis ska det inte spela någon roll framöver.

I och med att Hjulsbro förlorade mot redan klara seriesegrarna Linköping har vi nu kvalplatsen i egna händer. Seger i sista matchen mot Derby och vi får ladda för ett par veckor till med fotboll. Men både Hjulsbro och Nässjö jagar oss bakifrån så vi kan inte slå oss till ro kring detta.

Plus i matchen går till Albin Karlsson som löste sin roll som offensiv högerback på ett ypperligt sätt. Även Alexander Zier förtjänar beröm efter en bra insats på det centrala mittfältet. Backlinjen hade inte så mycket att göra men när det väl krävdes så var de stabila. Nu har vi en vecka på oss att ladda om inför sista seriematchen.

Vi i ledarstaben får också ta tillfället i akt att gratulera AFK Linköping till seriesegern. När det väl gällde som mest plockade de fram fyra raka uddamålssegrar och det är ofta sådana saker det handlar om när det väl kommer till kritan. Vi passar också på att gratulera våra grannar HvGIF till avancemang till div 3. Givetvis hoppas vi ändå inte på några derbyn under 2015.

Laget:
Ambjörn Lennartsson, Albin Karlsson, Fredrik Elmersson, Glenn Lennartsson, Anton Titusson (ut 80), Kujtim Berisha, Viktor Lager, Alexander Zier (ut 60), Abbey Abbas (ut 60), Pierre Johansson, William Bengtsson

Avb: Christoffer Fält, Emil Petersen, Erik Klein (in 80), Oskar Eriksson (in 60), Mohammed Salleh (in 60)

 

CSC_0054

 

CSC_0055

 

CSC_0065

 

CSC_0067

 

CSC_0069

 

CSC_0070

 

CSC_0072

 

DSC_0009

Skribent: Martin Nilsson
Epost: This is a mailto link
Myresjö/Vetlanda FK - Tr.matcher Kalmar FDK
Myrvalla
570 13 Myresjö
Telefon: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

 

Gilla oss på facebook

logga

MIF

VFF

BIF

Idrottsgymnasiet

 Sponsorer

 

 tslogo

tslogo

tslogo

intersport_logo

tslogo

tslogo

Sandbäckens Rör

tslogo

 

tslogo

 

Paroc-logo.ashx

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

 

Spara

Postadress:
Myresjö/Vetlanda FK - Fotboll
Myrvalla
57013 Myresjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information