Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ella Lennartsson

MVFK-Värnamo Södra 6-1

26 APR 2014 23:19
Tredje raka segern och fortsatt serieledning
  • Skapad: 26 APR 2014 23:19

Under lördagen besökte Värnamo Södra Vitalavallen och precis som i premiären lyckades vi vinna på hemmaplan. Denna gång slutade matchen med tennissiffrorna 6-1 (2-1). Resultatet speglar dock inte hela matchbilden och även om segern på många sätt var rättvis så spelade Ambjörn en för dagen helt avgörande roll då han i första halvlek räddade ett par riktigt fina lägen för gästerna. Utan dessa räddningar hade slutresultatet kunnat se helt annorlunda ut.
 
Som morot inför mötet med Värnamo pratade vi om gästernas bild av oss där de beskrev oss som ett tråkigt lag som bara försvarar vår ledning samt att våra matcher sällan var några målrika tillställningar. Det var en perfekt uppladdning för oss och efter en mindre lyckad insats mot Aneby senast kändes det som att killarna verkligen ville visa att vi kan spela en bättre fotboll än den som visades på Furulid i måndags.
 
Starten av matchen blev för oss lite stressad. Värnamo valde att pressa fullt ut över hela planen. Det i kombination med en plan där bollen studsade lite hur som helst gjorde att vi hade svårt att få igång något strukturerat spel. I samband med detta slarvar vi och ger därmed gästerna möjlighet att kontra och det är i dessa lägen som Ambjörn kliver in i handlingarna och gör vad som kan vara matchavgöranade räddningar på bl.a. ett friläge. Strax därefter tar vi ledningen efter ett anfall på vänsterkanten som sedan når Alexander Zier. Vi hade inför matchen pratat om att skjuta mer och bevisligen hade Alexander lyssnat för han drar till ett skott utifrån som blir otagbart för målvakten och 1-0 var ett faktum. Inte långt därefter gör vi även 2-0 då Albin inte ville vara sämre utan även han skjuter från lite längre avstånd in 2-0. Tyvärr kunde vi inte behålla den ledning halvleken ut. Sista kvarten har båda lagen chanser att göra mål och tyvärr har vi svårt att träffa mål vid våra lägen och strax innan paus kunde gästerna reducera. Ett något passivt försvarsspel gör att det helt plötsligt får stå en motsåndare fri med Ambjörn och mer eller mindre promenera in med bollen.
 
Känslan i halvtid är ändå att vi ska lösa detta och i andra halvlek är min upplevelse att det bara är ett lag på plan. 10 min in i andra halvlek gör Chad Burt sitt första mål i MVFK-tröjan och inte långt efter fixar Chad ett friläge åt Albin som inte gör något misstag utan placerar in 4-1. Lite senare visar Chad också upp frisparkskvaliteter då han sätter 5-1 från ett skott några meter utanför straffområdet. Slutligen fick ett annat nyförvärv göra sitt första mål för MVFK. Samuel Herbertsson som tidigare öst in mål i lägre divisioner visar att han även kan leverera i div 3. Ambjörn slår en inspark som går över samtliga i gästernas backlinje och Samuel löper sig fri och avslutar otagbart för målvakten.  
 
Givetvis en skön seger och sett över 90 minuter är den också rättvis. Sen kanske siffrorna blev lite väl stora men efter 3-1 känns det som att vi släpper på bromsen och för första gången i årets seriespel vågar spela ut lite. Genom detta skapar vi mängder med chanser och kontrollerar spelet över hela planen. Många förtjänar beröm efter denna insats. Ambjörn är redan nämnd, Chad står för två mål och två assist. Oskar Eriksson hade en sämre dag senast mot Aneby men var idag klockren på det inre mittfältet. En riktigt bra insats trots att det inte syns i statistiken. Enda negativa i matchen var att Sola tar sitt tredje gula när han i 94:e minuten kommer sent in i med en glidtackling. Tyvärr innebär detta att han är avstängd mot Söderköping på söndag. Detta är givetvis ett tapp för oss men också en chans att visa att vi har en bred och stark trupp.
 
Laget:
Ambjörn Lennartsson, Anton Titusson, Fredrik Elmersson, Sola Abolaji, Dennis Isaksson, Albin Karlsson (ut 77), Viktor Lager, Oskar Eriksson, Alexander Zier (ut 60), Chad Burt, Muhammed Salleh (ut 55)
 
Avb: Christoffer Fält, Jonas Nord, Felix Grahn, Abbey Abbas, Samuel Herbertsson (in 55), Emil Petersen (in 77), Erik Klein (in 60)


DSC_0059

Alla målskyttar stoltserar med antal bollar de fick in 

CSC_0065

Ambjörn, säkerheten själv

CSC_0067

Dennis och övriga spelare gratulerar Zier till 1-0

CSC_0069

Chad är först fram till Albin efter 2-0

CSC_0076

Sola når som vanligt högst

CSC_0077

Ambjörn startar kontring

CSC_0081

Samuel Herbertsson stod för ett piggt inhopp

CSC_0084

Oskar avlossar högerbössan utan att denna gång lyckas

CSC_0085

Dennis kopplar grepp på vänsterkanten

Skribent: Martin Nilsson
Epost: This is a mailto link
Myresjö/Vetlanda FK - Tr.matcher Kalmar FDK
Myrvalla
570 13 Myresjö
Telefon: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

 

Gilla oss på facebook

logga

MIF

VFF

BIF

Idrottsgymnasiet

 Sponsorer

 

 tslogo

tslogo

tslogo

intersport_logo

tslogo

tslogo

Sandbäckens Rör

tslogo

 

tslogo

 

Paroc-logo.ashx

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

 

Spara

Postadress:
Myresjö/Vetlanda FK - Fotboll
Myrvalla
57013 Myresjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information