Hoppa till sidans innehåll

Värnamo Södra - MVFK 1-3

11 AUG 2014 23:41
Bortaseger efter vändning sista tio min
  • Skapad: 11 AUG 2014 23:41

Att vinna borta mot Värnamo Södra med 1-3 borde göra alla tränare nöjda men idag tar vi bara med oss sista tio minuterna. Det var nämligen under dem som vi vände matchen från ett 0-1 underläge. Första halvlek gick inte till historien som den mest välspelade utan det var mest "hawaii-fotboll" men mycket kamp och slarv med bollen. Värnamo var något hetare än oss och satte oss under press över hela planen. Detta leder till att vi slår bort väldigt mycket boll och ger Värnamo möjlighet att kontra på oss. Då och då sticker vi upp i någorlunda kontrollerade anfall. Både Wille och Kujtim skaffar sig frilägen men lyckas inte göra mål. Fem minuter innan halvtidsvilan får Värnamo en frispark som de lyfter in i straffområdet. Tyvärr vinner de både första nickduellen och andra bollen som dimper ner precis framför mål. Där placerar de relativt ostört in bollen. Helt orättvis var inte ledningen då Värnamo la ner ett enormt stort arbete på planen och krigade för varandra boll. Tyvärr kunde vi inte riktigt göra detsamma. 
I halvtid pratar vi igenom vad vi måste göra bättre och vi är i det läget ganska övertygade om att vi ska vända matchen men tyvärr var det inte mycket i spelet i andra halvlek som talade för detta. Värnamo krigar fortfarande bättre än oss och fram till den 80:e minuten har vi inte en enda målchans.Hemmalaget har en del chanser att avgöra med Ambjörn lyckas göra ett par fina räddningar. I det läget chansar vi lite mer offensivt och går ner på en 3-backslinje där Albin Karlsson får sköta hela högerkanten själv. Det är är också Albin kom lyckas komma runt och slår inlägget som Micke snyggt nickar in. I det läget går luften ur hemmalaget en aning och vi jobbar på för ett segermål. Stärkta av vändningen mot Nybro kändes vi ganska säkra på att vi kunde vinna även denna match. En ny boll slås in i boxen där både Abbey och Micke krigar fram bollen till Kujtim som kan slå in 2-1 i öppet mål. I slutminuten hittar Kujtim Micke som gör sitt andra mål för kvällen när han också får rulla in bollen i ett öppet mål.
Seger är alltid det viktigaste och så även idag. Vi vet att det är mycket som kan göras bättre men vi tar med oss att vi är starka i slutet av matcherna samt att vi har en bred trupp när vi har avbytare som kan gå in och förändra matchbilden och skapa situationer.
Ambjörn håller kvar oss i matchen och förtjänar beröm för detta. Fredrik gör också en bra insats som mittback. Givetvis bör även Micke nämnas när han på 10 minuter står för två mål och en assist. Övriga kan bättre.

Laget:
Ambjörn Lennartsson, Anton Titusson (ut 65), Fredrik Elmersson, Sola Abolaji, Glenn Lennartsson, Oskar Eriksson (ut 80), Viktor Lager, Kujtim Berisha, Abbey Abbas, Albin Karlsson, William Bengtsson ut (55)
Avb: Christoffer Fält, Felix Grahn (in 80), Alexander Zier (in 55), Micke Gustavsson (in 65), Emil Petersen, Dennis Isaksson, Albin Johansson

 

 

Foto: Ella Lennartsson

CSC_0714

 

CSC_0708

 

CSC_0710

 

CSC_0711

 

CSC_0712

 

CSC_0713

 

CSC_0719

 

CSC_0721

 

CSC_0722

 

CSC_0725

 

CSC_0727

 

CSC_0730

 

DSC_0681

Skribent: Martin Nilsson
Epost: This is a mailto link
Myresjö/Vetlanda FK - Tr.matcher Kalmar FDK
Myrvalla
570 13 Myresjö
Telefon: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

 

Gilla oss på facebook

logga

MIF

VFF

BIF

Idrottsgymnasiet

 Sponsorer

 

 tslogo

tslogo

tslogo

intersport_logo

tslogo

tslogo

Sandbäckens Rör

tslogo

 

tslogo

 

Paroc-logo.ashx

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

 

Spara

Postadress:
Myresjö/Vetlanda FK - Fotboll
Myrvalla
57013 Myresjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information