Hoppa till sidans innehåll

Sponsorlunch

04 MAR 2015 12:12
Före lördagens match mot IFK Göteborg fylldes Gula Huset på Heds Arena. Inbjudna till lunch var föreningens större sponsorer samt inte minst IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.
  • Skapad: 04 MAR 2015 12:12

Föreningens ordförande Tommy Halldin hälsade välkommen och efter lunchen – levererad av Sussie Olssons Kök, fick Mats Gren svara på en rad frågor, framförda av Håkan Johansson, om sin framgångsrika karriär inom fotbollen. Mats är född i Falun med Falu BS som moderklubb. Spelade 1984-85 i IFK Göteborg. Därefter 427 matcher som proffs i Grasshopper, där han senare även var assisterande manager. Sedan har han varit tränare i FC Vaduz, Vejle BK och J-Södra innan han i fjol kom till IFK Göteborg.

Det är stora förändringar i spelartruppen så Mats och nye huvudtränaren Jörgen Lennartsson håller på att omforma laget, men högre än till topp tre är inte årets målsättning. Truppen är i stort sett klar men det saknas någon på inre mittfältet.

Mats är en förespråkare för 12 lag i allsvenskan, vilket skulle medföra tätare matcher med högre kvalité. Möjligen kan en ändring till höst-vår höja klassen. Det skulle vara bra att vara i fas med de flesta övriga länder. Nackdelen är att det blir långt uppehåll i samma tävling.

På tal om landslagets blygsamma ranking säger han att våra spelare är tekniskt sett bättre än förr, men vi måste träna, mera, hårdare och effektivare. Avsaknaden av bra mittbackar är en svaghet i dagens landslag.

Även hemmatränaren Fredrik Hult redogjorde lite kort om sina känslor inför matchen, eftersom han vuxit upp med Änglarna i sitt hjärta. Han var införstådd med att det skulle bli en tuff uppgift men kände glädje över att kunna bjuda publiken på elitfotboll.

Förre tränaren Martin Nilsson redogjorde för sin ”cupresa” med laget, som började redan 2013. Det var i Vaggeryd i Smålands-Cupen, som utgör kval till Svenska Cupen, där det i fjol genom segrar över Nybro IF och IFK Värnamo blev klart för nu pågående gruppspel.

Här var det dags för matchstart, men gästerna hälsades välkomna åter för pausfika.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skribent: Sven-Gunnar Skirmark

 

Gilla oss på facebook

logga

MIF

VFF

BIF

Idrottsgymnasiet

 Sponsorer

 

 tslogo

tslogo

tslogo

intersport_logo

tslogo

tslogo

Sandbäckens Rör

tslogo

 

tslogo

 

Paroc-logo.ashx

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

 

Spara

Postadress:
Myresjö/Vetlanda FK - Fotboll
Myrvalla
57013 Myresjö

Kontakt:
Tel: 038391480, 038391200
E-post: [saknas] Information