Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat från P02:s match mot Råslätt

14 SEP 2017 18:05
För att läsa referatet tryck på "Läs mer"
  • Skapad: 14 SEP 2017 18:05

MVFK – Råslätt P15  2-6 (2-0) 

På onsdagskvällen spelade vi den tidigare uppskjutna matchen mot Råslätt på ett regnigt Myrvalla. 

I veckan har vi börja jobbat en del med direkt återerövring. Vi har pratat mycket om hur viktigt det är att jobba stenhårt i 3-5 sekunder efter bolltapp för att ta tillbaka bollen. Detta var också något vi pratade om före matchen.
Vi ställde upp i formationen 3-4-3. 

Första halvlek var kanske den bästa halvlek vi gjort. Försvarsspelet var, efter lite inledande korrigeringar, briljant.
Vi jobbade kollektivt med överflyttningar, centrering och uppflyttning och individuellt med press, täckning, understöd och markering.
Målvakten Filip och tremannabacklinjen, Noah, Noel och Tage var bestämda vilket gav trygghet till övriga laget.
Vi jobbade också verkligen för att vinna tillbaka bollen efter bolltapp.
Vi vann ofta bollen på mittfältet vilket gjorde att vi också fick till bra omställningar till anfallsspel där våra forwards också spelade riktigt bra.
Råslätt kom inte till några riktigt farliga lägen. Råslätt spelade dock en mycket fin fotboll men kom de genom vårt mittfält blev det ofta stopp vid vårt straffområde där Råslätt inte var riktigt bestämda.
Vi gjorde 1-0 genom Arber som följde upp med 2-0 genom en fin frispark. Vi hade dessutom bud på att utöka ledningen med både ett och två mål. 

Inför andra halvlek pratade vi om att fortsätta med det fina jobbet från första halvlek. Råslätt kom dock ut som ett nytt lag och spelade en mycket rakare fotboll och var mer bestämda i sitt anfallsspel samtidigt som vi tidigt började känna av det hårda arbetet i första halvlek.
De sätter mycket hårdare press på oss och vi faller ner och orkar inte utnyttja de ytor som uppstår i Råslätts press. Vi börjar slå bort bollen i panik. Reduceringen och kvitteringen kommer i 50e och 55e minuten. Därefter kommer Råslätts ledningsmål och då känns det som vi faller igenom vilket leder till ytterligare baklängesmål. 

Trots vår fina första halvlek är Råslätts seger fullt rättvis. De spelar bra fotboll och är ”tunga” att möta när de sätter ordentlig press på oss och flyttar upp spelet.

Grabbar, jag vet att ni vill vinna matcher och det är den inställningen ni ska ha när vi står på planen. Ni ska vara besvikna efter en förlust men nu släpper vi denna och tittar framåt. 

Vad ska vi ta med oss? Naturligtvis den fantastiska första halvleken. Den gör mig som ledare oerhört stolt över er grabbar och den visar dels att ni kan spela riktigt bra fotboll och dels att ni har lärt er mycket. 

Plus till hela laget men vill särskilt framhålla Noel, Mostafa, Emir och Arber.

/Lars Ribbholm

Skribent: Lars Ribbholm
E-post: This is a mailto link

 

Gilla oss på facebook

logga

MIF

VFF

BIF

Idrottsgymnasiet

 Sponsorer

 

 tslogo

tslogo

tslogo

intersport_logo

tslogo

tslogo

Sandbäckens Rör

tslogo

 

tslogo

 

Paroc-logo.ashx

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

 

Spara

Postadress:
Myresjö/Vetlanda FK - Fotboll
Myrvalla
57013 Myresjö

Kontakt:
Tel: 038391480, 038391200
E-post: [saknas] Information