Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat P16 DM M/V FK-Nässjö FF

04 APR 2017 16:23
Tryck på "Läs mer" för att komma till referatet.
  • Skapad: 04 APR 2017 16:23

P16 DM MVFK-Nässjö FF P16 DM  0-2 (0-0)

 ”Hemmamatchen” mot Nässjö FF fick spelas på Skogsvallens konstgräs.

Vi spelade 4-3-3 och talade om att sätta hög press i försvarsspelet och styra in motståndarnas anfallsspel centralt för att kunna vinna boll. I anfallsspelet pratade vi mycket om spelbarhet och ge bollhållaren flera alternativ.

Första halvlek var en halvlek där killarna presterade ett spel som vi inte sett på mycket länge. Det vi pratat om före matchen fungerade perfekt. Vårt starka tremanna mittfält lyckades tillsammans med hårt arbetande forwards vinna bollen högt. Backlinjen var stabil och trygg i bollbehandlingen och kunde, tack vare spelbara lagkamrater, lugnt sätta igång spel vid bollvinst. Målvakt August spelade stabilt i målet och kunde, med hjälp av uppoffrande spel av lagkamrater, freda målet. August räddade dessutom en straff.

Andra halvlek fortsatte på samma sätt. Vi hade bud på att ta ledningen med en jättechans, men bollen ville inte in.

Med 10 minuter kvar lyckades istället Nässjö FF, efter bolltapp på mittplan, vända spelet snabbt och ta ledningen med 1-0.

Kändes som luften gick ur oss lite där. Vi gick ner på tre backar men vi hade inte riktigt orken. Nässjö lyckades istället med två minuter kvar öka på till 2-0.

Det är alltid surt att förlora. När vi står i omklädningsrummet före match och under matchen så är det alltid seger som gäller. Vi förstår killarnas besvikelse. När vi ledare analyserar matchen så ser vi ändå att detta är en riktigt bra prestation sett till vad vi pratade om före matchen. Vi tar särskilt med oss det första 65-70 minuterna som i det närmaste var felfria.

Alla spelare ska hedras för en mycket bra insats. Dock vill vi lyfta målvakt August Andersson för många fina räddningar. Eric Melin för sitt hårda arbete som underlättade mittfältarnas bollvinst, Philip Thedeby som var lugn och säker i backlinjen. Dessutom ska Axel Bergdahl omnämnas för sin första halvlek då han var planens gigant.

Skribent: Christian Brunosson
E-post: This is a mailto link

 

Gilla oss på facebook

logga

MIF

VFF

BIF

Idrottsgymnasiet

 Sponsorer

 

 tslogo

tslogo

tslogo

intersport_logo

tslogo

tslogo

Sandbäckens Rör

tslogo

 

tslogo

 

Paroc-logo.ashx

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

 

Spara

Postadress:
Myresjö/Vetlanda FK - Fotboll
Myrvalla
57013 Myresjö

Kontakt:
Tel: 038391480, 038391200
E-post: [saknas] Information