Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat träningsmatch Sävsjö FF- M/V FK

17 FEB 2017 18:53
Tryck på "Läs mer" för att läsa referatet.
  • Skapad: 17 FEB 2017 18:53

P15/16 Träningsmatch mot Sävsjö FF P16
Sävsjö FF – MVFK                     8-1  (4-1)

Så var det dags för första träningsmatchen  för spelarna i MVFKs tröja. Vi ställde upp med 12 spelare, endast 1 avbytare med andra ord. Matchtiden var 2 x 45 minuter.

Inför matchen pratade vi om att fokus skulle vara press, täckning och överflyttning i försvarsspelet. Hård press på bollhållaren framför vårt eget straffområde. I anfallsspelet pratade vi om att våga rulla bollen och ha tålamod.

Sävsjö hade, genom hela matchen, ett mycket stort bollinnehav och spelade mycket fin fotboll. Vi fick verkligen jobba i försvarsspelet. Vi lyckades initialt bra med med försvarsspelet och hade till och med ett par omställningar som kunde har resulterat i mål. Det var dock Sävsjö som lyckades göra både 1-0 och 2-0 innan MVFK genom ett mycket fint skott av William Johansson reducerade till 2-1.

Matchbilden fortsatte med ett stort bollinnehav för Sävsjö och försvarsarbete för MVFK. Vi började dock komma in sent i press. Före halvtid lyckades Sävsjö göra både 3-1 och 4-1.

I andra halvlek mattades MVFK och även Sävsjö tappade lite av sitt fina spel från första halvlek. Detta hindrade dock inte Sävsjö från att göra ytterligare 4 mål.

Sett till att detta var första träningsmatchen, speltiden och det faktum att vi endast hade en avbytare så gör killarna en riktigt bra kämpainsats, ingen hängde med huvudet. Av naturliga skäl mattas vi i andra halvlek och siffrorna rinner iväg.

Sett till vad vi pratade om före matchen så kan konstateras att vi måste fortsätta jobba med försvarsspelet. När ska pressen sättas in? Första halvan av första halvlek var dock försvarsspelet bra. Det fanns även ljusglimtar i anfallsspelet där vi hade tålamod och kunde rulla boll genom att använda grunderna i anfallsspel, Spelbredd, Speldjup, Spelavstånd och Spelbarhet.

Hatten av till hela Sävsjö FF som spelade fin fotboll. Plus i MVFK till målskytten William Johansson samt vänsterforward Emir Isa, centralforward/mittback Arber Berisha och mittback Adam Savolouto.

 

Torbjörn och Lasse

Skribent: Torbjörn och Lasse
E-post: This is a mailto link

 

Gilla oss på facebook

logga

MIF

VFF

BIF

Idrottsgymnasiet

 Sponsorer

 

 tslogo

tslogo

tslogo

intersport_logo

tslogo

tslogo

Sandbäckens Rör

tslogo

 

tslogo

 

Paroc-logo.ashx

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

 

Spara

Postadress:
Myresjö/Vetlanda FK - Fotboll
Myrvalla
57013 Myresjö

Kontakt:
Tel: 038391480, 038391200
E-post: [saknas] Information