Hoppa till sidans innehåll

M/V FK-Tranås FF P15 1-2 (0-0)

04 MAJ 2017 18:06
För att läsa matchreferatet tryck på "Läs mer"
  • Skapad: 04 MAJ 2017 18:06

MVFK – Tranås FF P15

1-2  (0-0)

Inför matchen hade vi ett antal spelare borta vilket innebar att vi var tvungna att frångå vår princip att inte flytta ner överåriga spelare. Till laget anslöt Thomas Eiransson och Felix Eek. Vår energiske spelare Milton fick känning av en skada på uppvärmningen och för att inte riskera att göra saker och ting värre så fick han stå över spel. Nya tag till nästa match Milton!

På träningar inför match har vi pratat om omställningar och djupledsspel. Att ta ordentliga löpningar i djupled när vår bollhållare är rättvänd och inte satt under press. Inför matchen pratade vi också om detta samt att hålla ihop laget så vi inte blir för långa. I försvarsspelet pratade vi om att det var viktigt att mittfältet satte ordentlig press och flyttade över mot bollen för att stänga ytor. Vi ville också styra motståndarnas anfallsspel in om mot mitten av banan.

Matchen började med mycket bollinnehav av motståndaren. Vi hade ett mycket bra försvarsspel i backlinjen men motståndarna kom för lättvindigt igenom vårt mittfält. Vi lyckades inte med pressen och överflyttningen mot boll. Utan ordentlig press på bollhållaren och täckning så lyckades motståndarna vända spel enkelt på vår planhalva. Motståndarna lyckades dock inte komma till några riktigt farliga lägen men hade bollinnehavet under första halvlek.

I halvtid pratade vi om att pressen måste bli mycket bättre på mittfältet så vi kan vinna bollen högre upp i banan.

Vi kom ut i andra halvlek med mycket bättre press av vårt mittfält och vi flyttade mycket bättre mot boll. Detta ledde också till att vi vann bollen högre upp. 6 minuter in i andra halvlek vann vi bollen på mittplan tack vare bra press,  bollen till Oliver som satte bollen i ribban med ett mäktigt skott. Jonathan följde upp och var först på returen. 1-0 till MVFK!

Vi fortsatte med bra press och hade några ytterligare lägen för att utöka ledningen. Tranås jagade kvittering och började ånyo få ett större bollinnehav samtidigt som MVFK började mattas något. Kvitteringen kom i 65 minuten.

Det var en hård kamp de sista 15 minuterna med chanser åt båda hållen. Tyvärr lyckades Tranås ta ledningen. Trots hårt jobb lyckades vi inte kvittera.

Sammanfattningsvis så har Tranås ett större bollinnehav än oss men vi lyckas ända bra med försvarsspelet och håller dem borta från riktigt farliga lägen. Vår andra halvlek är riktigt bra i 30 minuter. I en sådan här match förtjänade MVFK ett oavgjort resultat.

Vi behöver fortsätta jobba med försvarsspelet. Blir mer aggressiva och starta löpningar i press när bollen är på väg till motståndaren, inte när han redan fått den. Vi måste komma ut så från början i matcherna. Komma ett steg före, inte ett steg efter.  Blir vi bättre på att vinna boll högre upp i banan så blir vägen till motståndarens mål mycket kortare.

Plus idag till målvakten Filip som var hur säker som helst. Stod helt rätt hela tiden. Plockade säkert ner motståndarnas hörnor.  Ett mycket bra målvaktsspel helt enkelt! Plus även till vänsterback Thomas, högerback Max och mycket hårt arbetande mittfältarna Zaker och Jonathan.

Skribent: Lars Ribbholm
E-post: This is a mailto link

 

Gilla oss på facebook

logga

MIF

VFF

BIF

Idrottsgymnasiet

 Sponsorer

 

 tslogo

tslogo

tslogo

intersport_logo

tslogo

tslogo

Sandbäckens Rör

tslogo

 

tslogo

 

Paroc-logo.ashx

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

 

Spara

Postadress:
Myresjö/Vetlanda FK - Fotboll
Myrvalla
57013 Myresjö

Kontakt:
Tel: 038391480, 038391200
E-post: [saknas] Information