Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från RF-SISU Norrbotten


Från och med den 1 december blir det krav på antingen vaccinationsbevis eller särskilda smittskyddsåtgärder vid idrottsarrangemang för fler än 100 deltagare (publik) inomhus.
 
Orienteraren Hanna Lundberg utsågs nyligen till Region Norrbottens idrottsstipendiat 2021. Stipendiet är på på 50 000 kr.
 
I år gick Region Norrbottens idrottsledarstipendium till Conny Björnfot, ordförande i Norrbottens Innebandyförbund. En utmärkelse som kom som en chock.
 
En färsk nationell sammanställning visar en historisk minskning av idrottsaktiviteter under våren 2021. I Norrbotten var tappet hela 28% bland barn och unga. För personer med funktionsnedsättning var minskningen 73%.
 
Riksidrottsstyrelsen har beslutat om förändringar i LOK-stödet från den 1 januari 2022. Förhoppningen är det ska leda till att fler barn och unga engageras och stannar kvar inom idrottsrörelsen. RF-SISU Norrbotten bjuder nu in till infoträffar.
 
Från 1 januari 2020 ska alla idrottsföreningar inom RF kontrollera begränsat registerutdrag för ledare som har direkt och regelbunden kontakt med barn upp till 18 år.
 
Coronapandemin fortsätter att ställa till det för Barenssamarbetet mellan Sverige, Norge, Finland och Ryssland. Barents Games som skulle ha hållits i Alta i mars 2022 ställs in. Hoppet står nu till att Barents Summer Games i Tromsö kan bli av i...
 
Med en lärande miljö och kanotskolan som inkörsport lockas unga att ta på sig ledaruppdrag i Luleå Kajakklubb. Systrarna Rebecka och Matilda, 13 år och 15 år, reflekterar över vad lärandet betyder för dem och vilken trygghet det ger i ledarskapet.
 
Lärgruppen är ett stående inslag i Luleå Boxningsklubb Rapps vardag. Tränargruppen träffas regelbundet för att utvärdera och hitta sätt att utveckla verksamheten. Resultatet? En stark gemenskap och ett större engagemang.
 
Äntligen! Nu drar idrottsrörelsen i gång för fullt och varje dag tar vi steg mot en mer normal vardag. Distriktsidrottschef Katarina Halvardsson skriver om saknad och längtan och om att vi trots allt måste fortsätta vara ansvarsfulla ett tag till.
 

Hur ser er bästa plan ut?

(2021-09-28 17:00)
Nu drar idrottsrörelsen i gång igen. Är din förening redo? Genom folkbildning i lärgrupper kan din förening lägga upp planen för att på bästa sätt få fart på verksamheten igen. RF-SISU Norrbottens idrottskonsulenter finns med som bollplank på väge...
 
En rolig och mycket viktig dag - det var barnen, lärarna och idrottsföreningarna rörande överens om. Idrottens dag blev precis så rörelserik som den ska vara när elever på fem skolor i Haparanda mötte idrottsföreningar för att testa olika idrotter.
 
Fredag den 24 september arrangeras Idrottens dag på fem skolor i Haparanda. För första gången medverkar Haparandas idrottsföreningar i det landsomfattande evenemanget där över 400 skolor och 80 000 barn deltar.
 
Smittan ökar i Pajala och flera fall av covid-19 har konstaterats i skolorna i närtid. Det får konsekvenser för Idrottens dag som äger rum på fredag den 24 september. Kommunens skolelever får nu räkna med förändrade eller helt inställda arrangeman...
 
Den 10 oktober 2020 hände något unikt. Några av Sveriges bästa fotografer gav sig ut i landet för att fånga en dag i idrottsrörelsen. Två norrbottensföreningar finns nu med på bild i utställningen som visas i Kungsträdgården i Stockholm i septembe...
 
12

Samarbetspartner:

 


 


 


bothnia.pngYw574


LrfKonsult jpeg

 

Postadress:
Norrbottens MS Boden
Box 17
96121 Boden

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info.nmsboden@gmail....