Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsinfo


För att få åka och tävla ska man ha klarat av vissa tester, som sedan i samband med åkarens ålder, avgör i vilken klass man ska tävla.

  

TÄVLINGSKLASSER - Testkrav och tävlingssystem

  

Singelåkning

Lägsta testkrav

A-
tävling

Klubb-tävling

Stjärn-tävling

Fri

Basic

Seniorer A

4

4

X

X

X

Juniorer A

4

4

X

X

X

Ungdom A 15

4

4

X

X

X

Ungdom A 13

3

3

X

X

X

Miniorer A

3

2

X

X

X

Seniorer B1

3

3

 

X

X

Seniorer B2

2

2

 

X

X

Juniorer B1

3

3

 

X

X

Juniorer B2

2

2

 

X

X

Ungdom B15:1

3

3

 

X

X

Ungdom B15:2

2

2

 

X

X

Ungdom B13

2

2

 

X

X

Miniorer B

2

2

 

X

X

Seniorer C

Grund

-

 

 

X

Juniorer C

Grund

-

 

 

X

Ungdom C

Grund

-

 

 

X

Miniorer C

Grund

-

 

 

X

 

När du ska tävla går det till så här:

Ansvarig i klubben anmäler de åkare som ska tävla, skickar in kopia på åkarnas testkort till arrangerande klubb samt kopia på att licenser är betalda och betalar startavgifterna. 

För att begränsa utgifterna för klubben har styrelsen fattat ett beslut att varje åkare får åka på tre tävlingar per säsong där klubben betalar anmälningsavgiften. Vill man åka på fler än tre tävlingar får man gärna det men står då själv för kostnaden, anmälningarna går fortfarande via klubben.

För att klubben ska skicka med en tränare ska det åka minst fem åkare på tävling för C-åkare, minst tre åkare för B-åkare och minst 1 åkare för A-åkare. Är man färre till antalet kan man ersätta en tränare själv eller ta hjälp av en tränare från en annan klubb.

Tävlingsarrangören har sedan 1-2 veckor på sig att göra tidsschema och deltagarförteckning. Ibland kommer inte alla anmälda med, man kan då hamna på reservplats. Klubben kontaktas av arrangören före lottning (oftast på kvällen före tävling) om reserver blir aktuella för tävling.
Ansvarig i klubben får oftast info om grupper och scheman ca 1 vecka före tävling. Ibland finns info på arrangörens hemsida.

Inlottning (startordningen) sker kvällen före tävling. Sätts ofta ut på arrangörens hemsida, men finns alltid på tävlingsplats vid tävlingsstart.

OM MAN BLIR SJUK och inte kan tävla, ska alltid den arrangerande klubben meddelas så snart som möjligt. Ni måste själva avanmäla till tävlingsarrangören och även meddela vår egen tränare så de inte står och väntar på tävlingsdagen. Det kan ju finnas reserver, så vänta inte med att boka av. Vid avbokning innan lottning betalas halva startavgiften tillbaks till klubben. Har lottning skett, betalas inte avgiften tillbaka.

 

Så till tävlingsdagen:

Ta med: skridskor, tävlingsdräkt/klänning, musik (glöm inte en extra kopia av musiken!!), fixa frisyr, gymn skor, hopprep, överdragsbyxor och jacka, mm.

Räkna med att tävlingen oftast blir heldag. Så ta med varma kläder och något att sitta på. Ishallar är kalla och varma rum finns ej i alla hallar. Det finns ofta kaffe o något ätbart att köpa, men är aldrig fel att ta med.

Tidsschemat är preliminärt och kan likaväl bli utdraget som tidigarelagt. Så kom i god tid ! Aldrig fel att ha telefonnummer till hands, om något skulle inträffa på vägen.

Väl på plats tar tränaren hand om uppvärmning och planerar när det är dags att knyta skridskorna mm.

Uppskattat och ganska vanligt är att föräldrar eller anhöriga kastar ut någon liten present på isen efter att åkaren kört sitt program, t ex ett gosedjur, en ros, en liten godispåse, eller litet paket. Tänk bara på att blomma, godispåse mm måste vara VÄL förpackad, det får inte finnas risk att något blomblad eller en godisbit åker ut på isen, då det kan utgöra fara för nästa åkare.

....................................................................................................................................

 

Läs mer på Svenska konståkningsförbundets hemsida, klicka här:

Tävlingssystemet

Svenska regler 

Regeländringar för säsongen 2012-2013 Regeländringar

Regeländring för miniorer 2012-2013 Regeländringar 

Regeländring för miniorer 2015-2016 Regeländringar, nya regler för Minior B är 2/2 i test och för Minior A 3/2.

 

Det är nya testkrav på Ung A 15 (4,4)

se Svenska regler, Testkrav 2012-2013 (rev. juli 2012)

Uppdaterad: 20 AUG 2016 09:39

Värdegrund

SparkTrade_logo_cmyk copy

 Attvarakonståkningsförälder

 Sponsorhuset

 

Postadress:
Nässjö Skridsko- och Konståkningklubb - Konståkning
Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info