Hoppa till sidans innehåll

Kilafors IF - NIKEN

04 OKT 2020 12:25
Torsdag 1/10, kval mot Kilafors.
  • Uppdaterad: 04 OKT 2020 12:25

Torsdagen den 1/10 inleddes kvalet till div. 2 för Nikens damer. Knöttas var spelplatsen.

Det är inte utan svårigheter att beskriva denna match. En tillställning med tveksamma insatser från olika håll. Damerna har under säsongen flertalet gånger visat på bra fotboll men tyvärr var torsdagskvällen inte en utav dessa gånger. Hemmalaget, van sitt konstgräs, var stundtals farliga och skapade några målchanser. Men gästernas målvakt gjorde inga misstag (vilket senare skulle befästas än starkare). 0-0 i halvtid på Knöttas.

Den andra halvleken bjöd inte på några större förändringar. Niken var dock inte utan målchanser, men det ville sig inte riktigt. Hanna Blank, med ett bra inhopp, hade dock en ribbträff.

Den stora dramatiken stod domaren för när en utav hemmalagets backar misslyckades med en rensning och målvakten tagit hand om bollen varpå domaren dömer indirekt frispark i straffområdet till gästerna. En frispark som blev resultatlös.
Därefter blåste domaren straff av okänd anledning till gästerna. Den som stegade fram till straffpunkten var ingen annan än Nikens målvakt som med sin oklanderliga vänster kunde göra 0-1 i minut 87'.
I nästa minut blåste domaren åter straff av okänd anledning, nu för hemmalagets räkning. Kilafors kapten stegade fram men slog bollen utanför målramen.

Tre värdefulla poäng på bortaplan bärgades, trots kvällens insats, vilket är en styrka i sig. Nu ser vi fram emot den andra, likväl sista, kvalmatchen som spelas på Tunet söndagen den 11/10 klockan 12:00. Välkommen då!

Nikenligans poäng;

3p - Therese Karlsson

2p - Jonna Marsch

1p - Emma Persson

 

Skribent: Josephine Andersson
Epost: This is a mailto link
Näsvikens IK - Kval till div 2 damer
Tussmorvägen 4
824 65 Näsviken
Telefon: 065030560
E-post: This is a mailto link

gräsroten fotboll

 

Postadress:
Näsvikens IK - Fotboll
Tussmorvägen 4
82465 Näsviken

Besöksadress:
Tussmorvägen 4
82465 Näsviken

Kontakt:
Tel: 065030560
E-post: This is a mailto link

Se all info