Hoppa till sidans innehåll

DM 2015 Damer

12 MAR 2015 12:13
Även Nikens damer hade lottats mot Delsbo IF i inledningsmatchen i årets DM. Ett lag som förra säsongen blev tvåa i division tre.
  • Uppdaterad: 10 MAJ 2015 23:30

Söndagen den 8 mars klockan 11:30 blåste domaren i pipan på Borgs IP i Norrala. Första halvlek var en rätt så jämn tillställning med ett par chanser åt båda håll. I den 22a minuten fick dock Delsbo en frispark som i den friska vinden blåste över Nikens målvakt och ramlade in precis under ribban. Ställningen 1-0 stod sig halvleken ut.

Efter dryga tio minuter in i andra halvlek höjde Plantan sin osynliga megafon och sade sin mening vid ett tillfälle där domaren valde att inte blåsa i pipan trots att ett antal dobbar hade ställt in siktet på Nikens målvakt. Men då däremot fick domaren fram pipan och Plantan fick således spendera resten av matchen på läktaren.

Spelet fortsatte jämnt men domaren visade på motsatsen och varierade i sina bedömningar. Detta medförde en hel del både heta känslor och laddade utspel ifrån båda lagen.

Efter ca 2/3 av matchen så tog Delsbo över lite och slog in både 2- och 3-0. Spelmässigt var det som sagt hyffsat likvärdigt, det som främst skiljde lagen åt ute på planen var Delsbos nr 18, Malin List, som hade bra kontroll på mittplanen.

Jonna Marsch och Klara Franck skapade mycket och stod för en riktigt bra prestation. Gemensamt för dem båda, förutom en god insats, var att de båda, inom loppet av 10 minuter i slutet av matchen, fick ett varsitt rött kort. Som sagt, heta känslor då domaren fortsatte att slå oss med häpnad matchen igenom.

Nikens damer fortsätter med en konstant leverans av stabila och goda insatser på fotbollsplanen. Skribenten ser verkligen fram emot säsongens start!

Skribent: Josephine Andersson
Epost: This is a mailto link
Näsvikens IK - DM Damer
Tussmorvägen 4
824 65 Näsviken
Telefon: 065030560
E-post: This is a mailto link

gräsroten fotboll

 

Postadress:
Näsvikens IK - Fotboll
Tussmorvägen 4
82465 Näsviken

Besöksadress:
Tussmorvägen 4
82465 Näsviken

Kontakt:
Tel: 065030560
E-post: This is a mailto link

Se all info