Hoppa till sidans innehåll

NIKEN - Fränsta IK

03 OKT 2019 13:05
Sista omgången och Fränsta besökte Tunet söndagen den 29/9.
  • Uppdaterad: 03 OKT 2019 13:05

Ända in i den sista omgången av damernas div. 3 var det spel om avgörande poäng. Förutsättningarna var så att om Niken vann sin match mot Fränsta samtidigt som Team Hudik spelade oavgjort mot, eller besegrade, Söråker så skulle Niken stå som segrare av damernas div. 3 Medelpad 2019. Men om Söråker skulle gå vinnande ur striden så skulle de istället stå som segrare. En spännande omgång, men där ödet inte låg helt i Nikens egna händer.

Likväl som under gårdagens match i herrarnas div. 4 var det ett ständigt flackande mellan mobilen och fotbollsplanen i ett försök att hålla koll på de båda matcherna. Efter dryga kvarten blinkade det till i telefonen; Team Hudik hade gjort 1-0 mot Söråker. På Tunet var det Niken som stod för bollinnehavet och känslan var god. Det skulle dock dröja till den 41a minuten innan 1-0 skulle skrivas in i målprotokollet, Katrine Rönnquist var den som kunde spräcka nollan.

Vi gick till halvtidsvila med två resultat i Nikens favör.

I den andra halvleken var det samma känsla på Tunet och Katrine väntade inte allt för länge med att slå in 2-0 och ett par minuter senare kunde Elin Wallin göra 3-0. Men på Söråkers IP gick det åt andra hållet. I den 66e minuten kunde Söråker slå in en straff och ett par minuter senare kunde de göra 2-1. 

I den 79e matchminuten fastställdes slutresultatet i matchen mellan Söråker och Team Hudik till 3-1. Och i den 90e matchminuten fastställdes slutresultate på Tunet när Klara Kring kunde peta in 4-1, efter att Fränsta lyckats göra ett mål i minut 78'.

Det var inget snack om saken denna dag på Tunet. Niken var det bättre laget och kunde bärga de tre sista poängen. Trots det så räckte det inte hela vägen. Vi placerar oss som tvåa i tabellen med en ynka poäng efter segrarna Söråker. Givetvis oerhört surt att falla på målsnöret när det var så nära. Men damerna (tillsammans med coach Szabo) ska vara mycket stolta över sina framsteg, prestationer och poängskörd denna säsong.

Nu ges damerna chansen att spela ett kval mot det högst placerade "Hälsingelaget" i div. 3 Gestrikland om en plats i div. 2. Vi får avvakta och se hur fortsättningen ter sig.

Sista utdelningen av poäng till Nikenligan blir som följer;

3p - Tesso Karlsson

2p - Sofia Bergström

1p - Katrine Rönnquist

frän1

frän2

frän3

frän4

frän5

frän6

 

Skribent: Josephine Andersson
Epost: This is a mailto link
Näsvikens IK - DM Damer, Grupp B
Tussmorvägen 4
824 65 Näsviken
Telefon: 065030560
E-post: This is a mailto link

gräsroten fotboll

 

Postadress:
Näsvikens IK - Fotboll
Tussmorvägen 4
82465 Näsviken

Besöksadress:
Tussmorvägen 4
82465 Näsviken

Kontakt:
Tel: 065030560
E-post: This is a mailto link

Se all info