Hoppa till sidans innehåll

Värdegrund för Nätra SK


Nätra SK:s värdegrund gäller alla delar av verksamheten. Den årliga verksamhetsplanen ska utgå ifrån värdegrunden. Klubbens policy och övertygelse är att värdegrunden ger de bästa förutsättningarna att uppnå såväl klubbens mål som medlemmarnas mål oavsett målsättning och ambitionsnivå.

Målet med verksamheten är att främja intresset för längdskidåkning i området kring Köpmanholmen och Bjästa och att alla som önskar, framförallt barn och ungdomar, ska beredas möjlighet att deltaga i skidträning med föreningen. Målet är framförallt att barn och ungdomar ska ha kul på skidor och ges möjlighet att förkovra sig utifrån var och ens personliga förutsättningar, oavsett ambitionsnivå.

Glädje och gemenskap

Glädje och gemenskap är starka drivkrafter för att idrotta. Vi vill bedriva och utveckla all verksamhet så att vi ska kunna ha roligt och må bra och så att alla deltagare känner trygghet och gemenskap.

Demokrati och delaktighet

Föreningsdemokratin innebär att alla medlemmars röst har lika värde. Delaktighet innebär att alla som deltar får vara med och bestämma om och ta ansvar för klubbens verksamhet. Demokrati och delaktighet ska utövas jämställt och oavsett bakgrund.

Allas rätt att vara med

Allas rätt att vara med innebär att alla som vill ska kunna vara med utifrån sina förutsättningar. Alla som vill, oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön eller sexuell läggning samt fysiska och psykiska förutsättningar, får vara med i föreningsdriven idrottsverksamhet.
Allas rätt att vara med är en värdering som är hämtad från Riksidrottsförbundets värdegrund och som stämmer helt med Nätra SK:s värderingar. Alla barn och ungdomar har rätt att vara med i Nätra SK. Det är viktigt att skilja på allas rätt att vara med och klubbens möjlighet att, med befintliga resurser som till exempel ideellt arbetande ledare, genomföra bra träningar anpassade för alla behov. Nätra SK ser möjligheter och anser att mångfald skapar mervärde.

Rent spel

Rent spel och ärlighet är en förutsättning för såväl tävlande på lika villkor som för trygghet, glädje och gemenskap i klubbens verksamhet. Det innebär att hålla sig inom ramarna för överenskommelser och en god etik och moral. Att verka mot fusk, doping och en osund ekonomi, mot mobbning, trakasserier och våld såväl på som utanför idrottsarenan.

 

Guld-sponsorer:

 Länsförsäkringar västernorrland

26a706a557-Lindells Bygg.se

gardinsglas

icabjästa

wijo

esamaskin

schenker

högakustenskogochfastighet

 

Silver-sponsorer:

elmontage

Brons-sponsorer:

Postadress:
Nätra SK - Skidor
Annica Nilsson, Granitvägen 1
89440 Överhörnäs

Kontakt:
Tel: +46702523494
E-post: This is a mailto link

Se all info