Hoppa till sidans innehåll

Nominerade till Svenska barnidrottspriset

07 APR 2019 10:22
  • Skapad: 07 APR 2019 10:22

Nominering till Svenska Barnidrottspriset 2019:

NÄTRA SK, KÖPMANHOLMEN/BJÄSTA

I Nätra SK är det rörelseglädje och kamratanda som är det viktigaste på träningar och även tävlingar, både för barn och vuxna. Klubben anser att ju längre de kan behålla ungdomarna i klubben och de tycker att det är roligt, desto bättre. Möjligheter finns även att samträna tillsammans med ungdomar från andra klubbar i kommunen. Det finns inga krav på att tävla utan vill man bara vara med och träna så går det bra. Träningen anpassas och träningsgrupper varieras utifrån ålder och kapacitet men det är alltid glädjen som står i fokus. Det ska vara roligt i Nätra SK!

I klubben finns ett 60-tal aktiva, barn från 4 år och uppåt. Alla oavsett ålder är välkomna att delta och vi anser att alla kan bidra med något - oavsett om du är förälder eller barn. 
Barnen är med och påverkar träningarna med sina tankar och idéer, till exempel den yngsta gruppen (4-6 år) utvärderar regelbundet träningarna och detta styr hur nästa tränings läggs upp. Ibland har de äldre ungdomarna träningar för de yngre där deras erfarenheter och kunskaper tas tillvara. Det finns även ungdomsrepresentanter med i styrelsen för att föra fram deras åsikter och påverka klubbens arbete.

Då anläggningen ligger nära samhället så används den flitigt av även andra än klubbens aktiviteter. Miljömässigt har klubben bytt ut samtliga glödlampor runt spåret och i stugan till led-lampor. Även utomhusmiljön får sig ett ansiktslyft då det under våren kommer ett utegym som placeras bredvid klubbstugan. Detta innebär att möjligheterna för såväl klubben som allmänheten att träna på olika sätt breddas. I närheten ska även en motorikbana byggas. Denna är främst avsedd för barnen att leka och utvecklas sin grovmotorik i. Kanske medan förälder/medföljande vuxen springer i spåret eller tränar i gymmet!

Skribent: Pernilla Gafvelin
Epost: Adressen Gömd

 

Guld-sponsorer:

 Länsförsäkringar västernorrland

26a706a557-Lindells Bygg.se

gardinsglas

icabjästa

wijo

esamaskin

schenker

högakustenskogochfastighet

 

Silver-sponsorer:

elmontage

Brons-sponsorer:

Postadress:
Nätra SK - Skidor
Annica Nilsson, Granitvägen 1
89440 Överhörnäs

Kontakt:
Tel: +46702523494
E-post: This is a mailto link

Se all info