Hoppa till sidans innehåll

Maria Vallak


Namn: Maria Vallak

Berätta kortfattat om dig själv:

33 år, bor i Fageräng utanför Lindesberg, har hästarna hemma på egna gården.

Häst/hästar:

Har två hästar, arabvalacken Wawrzyn 14 år som jag haft sedan har var 3 år, tävlades i distans förut, men blev påkörd och skadad i en trafikolycka och har inte tävlat sedan dess.
Tävlar nu med min andra häst travaravalacken Poisson, 10 år. Honom har jag haft i ett år, han har tidigare gått väldigt bra på travet och har nu bytt karriär till distanshäst.

Vilken nivå tävlar du på:

tävlar på lätt nivå, har startat Poisson CR40, och målet är att rida upp till T60 i år om vi får vara friska och allt går bra.

Vilken prestation värderar du högst:

Att jag fått min arab Wawrzyn möjlig att ridas i trafik igen efter över 5 års kämpande efter påkörning. Inom distansen vet jag inte, det har varit en prestation på olika sätt med olika hästar under åren. Red för många år sedan min mammas häst Oskar på lätt nivå, hade sedan en arabvalack (halvbror till han jag har nu) som fick avlivas efter ett trauma som 5 åring och har sedan ridit distans med de jag har nu, det har varit olika utmaningar och prestation på helt olika sätt med de olika hästarna.

Vad har du för mål:

Att hålla hästarna (och mig själv) friska och inom distansen med Poisson att starta T80 ev nästa år om allt går rasande bra. Wawrzyn är på rehab nu så där vet jag inte.

Övriga intressen:

Köra motorcykel, fixa med saker hemma på gården, rida, vara med hästarna, leta ridvägar, umgås med min man och vänner .

Hur kommer det sig att du är medlem i Nerikes distansryttarklubb? Kan du säga något positivt om ditt medlemsskap och något du önskar vore bättre i eller med klubben?

Red för en annan klubb förut, men kände att jag gärna ville rida för en klubb som har distansen som främsta gren och intresse, så rider för NDRK första året i år. Är jättenöjd, tycker det är en toppen sammanhållning, lagom med aktiviteter. Lite synd att (vad jag vet) de flesta håller till mer söderut än jag, men jag kan ju förstås bjuda in till träff och ritt i mina trakter också! Jätte nöjd med allt hittills inom klubben annars, bara trist att jag inte kunnat vara med flera gånger hittills på träffar då jag haft jour och inte kunnat för jobbet.

Uppdaterad: 23 JUL 2018 13:27 Skribent: Erica Svensson
Epost: Adressen Gömd

Namnlös

Har du någon nyhet som du vill att vi ska dela med oss av på hemsidan? Tveka inte att höra av dig!

This is a mailto link

 

 

NDRK samarbetar 2019 stolt med: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

staticbanner

 

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan 

 

 

 

 

Postadress:
Nerikes DRK - Ridsport
Iréne Friederich, Äsplund
69592 Laxå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info