Hoppa till sidans innehåll

Stina Svensson


Mail: This is a mailto link

Berätta kortfattat om dig själv:

Mitt namn är Stina och jag är för tillfället 27 år gammal (född 1991), jag bor i Hallsberg men har min häst hos min mamma i det lilla samhället Vretstorp, där jag även är uppväxt. Jag har ridit sen jag var ungefär 6 år gammal, haft egen häst sen tidiga tonåren och startade min första CR i distansritt 2004 med min dåvarande ponny. Mellan 2006 och 2011 tävlade jag på internationell nivå i distansritt med framförallt min arab Chimal och min mammas arab Reyziann. Sen 2011 har jag startat några enstaka ritter men ser fram emot att börja rida de kortare klasserna igen. Min häst Chimal gick bort 2015 efter 10 år tillsammans och det blev tids nog dags att skaffa en ny häst. Då blev det Maysan, en kallblodstravare född 2005 som jag haft sen sommaren 2017. Jag och Maysan har hittills genomfört en 40km CR godkänt och hoppas det ska bli flera. När jag inte är i stallet eller hittar på annat som jag tycker om att fylla min fritid med jobbar jag på Trafikverket som trafikinformatör. 

Häst/hästar:

Maysan, kallblodstravare född 2005 med Järvsöfaks som far, Maysan har jag haft sen sommaren 2017. 

Vilken nivå tävlar du på:

Jag har tävlat på internationell nivå i distansritt under flera år men la tävlandet lite på hyllan 2011. Förhoppningen är att kunna tävla Maysan lite lätt i de kortare distanserna. 

Vilken prestation värderar du högst:

Det är en otroligt svår fråga, på pappret borde det vara min andra placering på 120km internationellt med min mammas sto Reyziann från 2006. Men jag tror att en av de tävlingar som ligger mig närmast om hjärtat är en internationell 80km på Chimal. Överlag verkar den inte vara en tävling som sticker ut men den är en av de bästa tävlingar vi gjorde. Det var första gången jag ”släppte på” Chimal lite i tempo utan målet att rida fort eller för placering. Vi skulle endast bli godkända och sätta ett kval men istället för att rida runt 12-13km/h som jag brukade göra när jag kvalade så lät jag Chimal jogga på i ett för oss friskt 15km/h. Han tuffade på friskt och glatt under hela tävlingen, passerade flertalet broar och bara gick. Vi red en långsam och stabil 80km i 15km/h, det var en stor sak då och känslan finns kvar hur det var att rida den tävlingen. Det är så det ska kännas när det är rätt och trots att det regnade hela tävlingen är det nog en av de bästa jag någonsin genomfört, helt baserat på känsla!

Efter tävlingen tog jag hand om Chimal, fixade och donade och när allt var klart för mig följde jag med ett groomteam ut på banan som hinkade åt en vän som red sista slingan på sin första 160km. Att få göra en super tävling själv och dessutom få vara med och hjälpa och heja på en vän in i mål på sin första 160km har gjort Dackeritten 2009 till ett av mina bästa tävlingsminnen.

Vad har du för mål:

Mitt kortsiktiga mål är att återigen börja tävla så smått, men det långsiktiga målet jag haft sedan min första 120km tävling 2006 kvarstår, att rida och tävla 160km.

Övriga intressen:

Jag har en del småintressen som att läsa, titta på speedway och lite annan sport där jag gillar att hålla mig uppdaterad. Men stora intressen har jag inte några utöver hästar.

Har du någon blogg eller går det att följa dig på andra sociala medier:

Någon gammal blogg finns det säkert men uppdateras inte, bästa sättet att hålla koll på mig är nog genom Instagram. Där kan man se hur det går för mig och Maysan om man är nyfiken, det dyker även upp en del gamla distans- och hästminnen i bildformat. På instagram heter jag  stinateeny

Hur kommer det sig att du är medlem i Nerikes distansryttarklubb? Kan du säga något positivt om ditt medlemskap och något du önskar vore bättre i eller med klubben?

Jag har alltid tyckt väldigt bra om att vara med i NDRK, det är den klubb där jag växt upp och även tillåtits växa upp från barn till vuxen. Jag har gått från CR ryttare till att tävla internationellt och följa med vänner som groom till EM i Tjeckien och Spanien. Jag har gått från att stå i kiosken på tävlingar och sälja godis som barn, så pass liten att jag inte fick gå ut bland hästarna utan att en vuxen var med till att vara tävlingsledare för Laxåritten och ordförande i klubben. Nu ser jag fram emot att engagera mig i klubben utan att sitta med i styrelsen. NDRK är en klubb som tillåter dig att växa och utvecklas på ditt sätt, som stöttar. En klubb där vi har roligt ihop!

Uppdaterad: 23 JUL 2018 13:27 Skribent: Erica Svensson
Epost: Adressen Gömd

Namnlös

Har du någon nyhet som du vill att vi ska dela med oss av på hemsidan? Tveka inte att höra av dig!

This is a mailto link

 

 

NDRK samarbetar 2019 stolt med: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

staticbanner

 

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan 

 

 

 

 

Postadress:
Nerikes DRK - Ridsport
Iréne Friederich, Äsplund
69592 Laxå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info