Hoppa till sidans innehåll

Åse-Lott Jansson


Namn: Åse-Lott Jansson

Berätta kortfattat om dig själv:

Jag är född -73, bor med sambo och 2 barn i Sköllersta, den äldsta dottern är utflugen. Jobbar som hovslagare, friskvårdsterapeut samt extra som personlig assistent. Äger en egen liten ”mini”-hästgård som mina egna samt en inackordering är uppstallade på. Gården ligger straxt utanför Sköllersta.

Häst/hästar:

*Hannibal, val, c-ponny, född 2001, Fjordhäst. Köptes Jan -07. Tidigare tävlad av döttrarna i hoppning (L:A), fälttävlan(P80), med mig i dressyr(L:A) och distans(T80). Familjens krigare som alltid ger allt.

*Stolplyckans Saga, sto, c-ponny, född 2014, Fjordhäst. Köptes juni -14. ”Madame stridsvagn” är bara 4 år och under utbildning i både ridning och körning. Ambitionen är att få en allroundhäst för tävling i alla moment. Skall i vår betäckas för att stambokföras 2019, innan allvaret som tävlingshäst drar igång.

*Corint, val, b-ponny, född 2005, Welsh/Shetland. Köptes maj -09. Yngsta dotterns ponny som hon tävlat i hoppning och distans med 2 CR40 på ”kontot”. Är idag utlånad för att lära nya ryttare ”allt han kan”.

*Torrbråtens Dolly, sto, A-ponny, född 1998, Shetland. Köptes juli -99. Äldsta dotterns ponny och alla hästars sällskapsdam. I yngre dagar tävlad i hoppning, dressyr. Idag är hon körhäst och maskot.

Vilken nivå tävlar du på:

Distans, regional, T80, Dressyr, Lätt A

Vilken prestation värderar du högst:

Väger mellan Romfarsritten 2017 T50 & Rönningeritten 2017 T80. På Romfarsritten , gick Hannibal makalöst lätt runt banan och gick i mål med krafter kvar. Nöjd och glad packar jag och groomar ihop och ska börja lasta för hemfärd när vi får beskedet att vi tagit DM-Brons! På Rönningeritten gjorde han en lika bra prestation ute på banan. Med den ritten uppnådde vi målet för en prestationsmedalj i Guld från Svenska Fjordhästförening, vilket va målet vi satt för Hannibal.

Vad har du för mål:

Jag hade ett mål att rida 2 godkända T80 med Hannibal. Det gick ju enklare än förväntat. Så i år (2018) är målet att delta i Lag-SM. Vill Hannibal fortsätta tävla efter det, så siktar vi på 1000km innan vi är klara med grenen. Övriga intressen: Hinns inte med så mycket annat än hästarna. Men att löpträna och teckna/måla är ngt jag önskar att jag hade mer tid för.

Har du någon blogg eller går det att följa dig på andra sociala medier:

Blogg: fjordsaga.blogg.se (uppdateras dåligt)

Instagram : ozelott (uppdateras bra)

FB: Åses häst & hov i harmoni (mitt företags sida) 

Hur kommer det sig att du är medlem i Nerikes distansryttarklubb?

Hamnade här genom vänskap med tidigare medlemmar.

Kan du säga något positivt om ditt medlemsskap och något du önskar vore bättre i eller med klubben?

Man kan alltid förbättra saker, men jag tycker att klubben har mycket för alla och framförallt medlemmar som är engagerade. Jag ser en klubb som jobbar mot framtiden.

Uppdaterad: 23 JUL 2018 13:27 Skribent: Erica Svensson
Epost: Adressen Gömd

Namnlös

Har du någon nyhet som du vill att vi ska dela med oss av på hemsidan? Tveka inte att höra av dig!

This is a mailto link

 

 

NDRK samarbetar 2019 stolt med: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

staticbanner

 

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan 

 

 

 

 

Postadress:
Nerikes DRK - Ridsport
Iréne Friederich, Äsplund
69592 Laxå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info