Hoppa till sidans innehåll

Fox kurser


Klicka här för att komma till anmälan


OBS! Detta gäller för alla anmälningar: betalningsavi samt antagningsbesked kommer via mejl då ni anmält er och du/ni blir antagna. Först kommer ett bekräftelsemejl att din anmälan kommit in. Priser för kurserna finner du under varje kurs, men betala inte in förrän du fått ditt OCR-nummer via mejlen med betalningsavin. 

 

Fox och kizomba fusion helgkurs med Armanch och Jeanette

Passar dig som:

Kizomban kommer att hållas på en fortsättningsnivå och du bör kunna grunderna basic 1, 2, 3 Lady saida & Men saida. Foxen kommer hållas på en avancerad nivå.

Datum och tid: Lördag 4/5 kl 10-16
Söndag 5/5 kl 10-15
Ledare: Armanch och Jeanette 

Båda dagarna gör vi paus för lunch. Det finns kylskåp och möjlighet att värma mat om man vill. Eller så köper man lunch från närliggande restaurang eller affär! 

Plats: Nimbus dansklubb i Gärdesgallerian, Edelsbergsvägen 19 Bollnäs. 

Pris: 700kr/medlemmar 
750 kr/icke medlemmar

Armanch och Jeanette är danspartners och håller kontinuerligt kurser under helger samt event med undervisning under vardagskvällar. De beskriver sitt sätt att undervisa tillsammans som strukturellt, där glädjen och passionen till dansen ligger i fokus. Deras mål är att erbjuda kursdeltagarna en ny tankebana i pardansens värld, som förhoppningsvis senare kommer till stor nytta på det sociala dansgolvet.

Armanch och Jeanette har ett harmoniskt sätt att undervisa på och vill förmedla att "Inget är rätt och inget är fel". De vill visa oss vägen till många nya dansupplevelser under en intensiv helg, så missa inte denna möjlighet till att delta i en helgkurs med dessa två instruktörer!

Varmt välkomna till Nimbus dansklubb!

Bokningsvillkor: Deltagaravgift återbetalas endast om avanmälan sker senast 21 dagar innan kursstart. Vid sjukdom återfås deltagaravgift vid uppvisande av läkarintyg. Vi lämnar dina personuppgifter till studieförbundet Bilda för rapportering då de är vår samarbetspartner. Om ni inte tycker att det är okej hör av er till studieförbundet Bilda på: www.bilda.nu   

Klicka här för att komma till anmälan

 

Grundkurs i modern fox! 

Passar dig som:

*Inte har några förkunskaper. 

*Du kommer lära dig den moderna foxens grunder för att kunna dansa socialt på dansbanorna runt om i landet. Stor vikt kommer läggas vid: balans, hållning, föra-/följa tekniker samt att ha en stilren dans som grund för att sedan krydda med olika turer. 

*Kursledarna har gått FoxFusions foxledarutbildning. 

Datum: 21/9-22/9-2019

Tid: Lördag 10.00-16.00 Söndag 10.00-15.00

Ledare: Anette Larsson och Jeanette Ekelund

Plats: Nimbus dansklubb i Gärdesgallerian, Edelsbergsvägen 19 Bollnäs. 

Pris: 550:- för icke medlem, 500:- för medlem.

Vi tar en paus för lunch. Micro finns om man vill ta med mat att värma. Annars kan man hadla mat i restaurangen bredvid, eller på ICA Kvantum en bit bort.

 

Bokningsvillkor: Deltagaravgift återbetalas endast om avanmälan sker senast 7 dagar innan kursstart. Vid sjukdom återfås deltagaravgift vid uppvisande av läkarintyg. Vi lämnar dina personuppgifter till studieförbundet Bilda för rapportering då de är vår samarbetspartner. Om ni inte tycker att det är okej hör av er till studieförbundet Bilda på: www.bilda.nu   

 

Klicka här för att komma till anmälan

 

Fortsättningskurs i modern fox

Passar dig som:

*Har gått minst en grundkurs i fox

*Känna dig relativt säker i grunderna i fox

Efter kursen har du utvecklat din dansstil. Du har fått tekniker för att arbeta med din balans och hållning. Vi kommer lägga vikt vid att dansen har en stilren grund och lära oss flera roliga figurer samt lära oss att se möjligheter till olika sorters musikanpassning. 

Kursledarna har gått foxledarutbildning för FoxFusion.

Datum: Fem onsdagar framåt med start den 9/10

Tid: 19.00-2100

Ledare: Anette Larsson och Jeanette Ekelund

Plats: Nimbus dansklubb i Gärdesgallerian, Edelsbergsvägen 19 Bollnäs. 

Pris: 650:- för icke medlem, 600:- för medlem.

Bokningsvillkor: Deltagaravgift återbetalas endast om avanmälan sker senast 7 dagar innan kursstart. Vid sjukdom återfås deltagaravgift vid uppvisande av läkarintyg. Vi lämnar dina personuppgifter till studieförbundet Bilda för rapportering då de är vår samarbetspartner. Om ni inte tycker att det är okej hör av er till studieförbundet Bilda på: www.bilda.nu   

 

                     Klicka här för att komma till anmälan

 

Foxkurs med Odd Vesterli

Dirty Foxx™ kurs – Advanced Light

Kursen vänder sig till dig som har gått kurser tidigare och känner att du behärskar innehållet i tidigare kurser och är redo för nästa nivå.
Du som inte gått några kurser alls men har dansat fox socialt regelbundet i många år och som söker utmaningar och vill utvecklas kan också delta.

Datum och tid: Lör 9/11 klockan 10-16 (Egen lunch 12-13)  

Sön 10/11 klockan 10.00-15.00 (Egen lunch 12-13) 

Pris: 900kr för medlemmar/ 950kr för icke medlemmar

Vi bjuder på fika och godis under kursen. 

Kursen innehåller bland annat:
- Snabbrepris av viktiga basics.
- Utökad timing-varianter.
- Olika foxstilar och olika sätt att dansa fox.
- Individuell dansteknik.
- Specifik pardansteknik för föra/följa.
- Öppen förning vs nära förning.
- Musikanpassning på flera olika nivåer.
- Isolationsträning & kroppskontroll.
- Figurer & mönster.

Förkunskaper:
- Som förare kunna hitta slows & quicks i musiken, dvs veta var hel- resp halvtakten är i låtar.
- Som följare vara bekväm med olika handhållningar, kinda, gnussa, kramdans och öppen förning.
- Dansat socialt regelbundet de senaste åren.
- Som förare & följare ha intresse av att musikanpassa dansen och inte bara följa taktslagen.
- Lärt sig figurer tidigare och är nu intresserad av tekniken bakom för att få bättre resultat.

Om Odd som är instruktör:

Odd Vesterli har lång erfarenhet av dansundervisning. Han började sin danskarriär tidigt på 90-talet då han började med bugg och året efteråt halkade in på fox.Han började undervisa dans i mitten av 90-talet, och har sedan dess hunnit med att undervisa för omkring över 30 000 deltagare!! En stor del av dessa är skolungdomar från högstadiet & gymnasiet. Sedan har de båda dansat regelbundet och både lagt till och avvecklat olika danser under årens lopp.

Bokningsvillkor: Anmälningsavgift på 300kr skall vara betald inom 14 dagar, vid utebliven betalning så stryks man från listan och kommer inte med på kursen. Sista betalningsdatum för resterande summa se bekräftelsemail.

Deltagaravgift återbetalas endast om avanmälan sker senast 21 dagar innan kursstart. Vid sjukdom återfås deltagaravgift vid uppvisande av läkarintyg.

Man kan överlåta eller sälja sin plats.

Vi lämnar dina personuppgifter till studieförbundet Bilda för rapportering då de är vår samarbetspartner. Om ni inte tycker att det är okej hör av er till studieförbundet Bilda på: www.bilda.nu

Klicka här för att komma till anmälan

 

Följarteknik med Styling i Bugg och Fox med Ann-Charlotte Vacker 


Denna kurs kommer främst att rikta sig till danserna Bugg och Fox, den utbildar er i er tekniska roll som följare i form av balans, kroppskontroll, medvetenhet, andning därefter lägger vi på rörelser och variationer av rytmik/steg. 

För att gå kursen bör du ha gått ett par kurser tidigare

Datum: 16 november

Tid: 10-16 (Vi gör paus för lunch klockan 12-13. Det finns möjlighet att värma mat på klubben. Alternativt kan man äta mat i restaurangen i samma byggnad eller köpa mat från ICA Kvantum som ligger i närheten).

Pris: 550 kr medlemmar/600 kr icke medlemmar

Som följare så behöver vi ha bra balans och kroppskontroll, vi behöver träna mycket för att få en riktigt bra grund som vi sedan kan smycka med olika rörelsemönster och variationer. Varje individ har ett helt eget rörelsemönster, anatomi samt ett kreativt inre, det är detta som gör Dig unik som dansare. I vårt följande har vi stora möjligheter till att variera steg, kroppsrörelser och inte minst uttryck.

När vi kommunicerar med vår partner sänder vi ut tusentals signaler genom till exempel att ge motstånd eller avsaknad av motstånd, uttryck och mimik. Det är otroligt spännande att bli medveten om vad man egentligen förmedlar. Dansar vi till musik så kan musikens uppbyggnad vara till hjälp, vilket vi också kommer att praktisera under dagen. När vi kopplar ihop vårt följande med en känsla och vad vi uppfattar i musiken så blir upplevelsen optimal. 


Vi kommer att dansa utan partner hela helgen och fokusera på våran egna dans, lyhördhet, rörelser, rytmik etc och behöver då ingen förare. 

 Varmt välkomna hälsar Nimbus dansklubb och kursledare:

Ann-Charlotte Vacker

 

Bokningsvillkor: Deltagaravgift återbetalas endast om avanmälan sker senast 21 dagar innan kursstart. Vid sjukdom återfås deltagaravgift vid uppvisande av läkarintyg.

Klicka här för att komma till anmälan

 

 

 

Vi lämnar dina personuppgifter till studieförbundet Bilda för rapportering då de är vår samarbetspartner. Om ni inte tycker att det är okej hör av er till studieförbundet Bilda på: www.bilda.nu

 

 

 

  


 

Varmt välkommen önskar Nimbus styrelse och kursledare.


 

 

Uppdaterad: 16 SEP 2018 21:26 Skribent: Frida Kopparmalms

Postadress:
Nimbus DK - Danssport
Edelsbergsvägen 19
82134 Bollnäs

Besöksadress:
Nimbus Dansklubbs lokal, Edelsbergsvägen 19
82134 Bollnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Vi finns även på Facebook &
Instagram. 
Facebook: Sök på Nimbus Dansklubb
Instagram: @nimbusdk

mejl: This is a mailto link 

 

Vi samarbetar med studieförbundet Bilda.