Hoppa till sidans innehåll

Lindy Hop


Klicka här för att komma till anmälan


OBS! Detta gäller för alla anmälningar: betalningsavi samt antagningsbesked kommer via mejl då ni anmält er och du/ni blir antagna. Först kommer ett bekräftelsemejl att din anmälan kommit in. Priser för kurserna finner du under varje kurs, men betala inte in förrän du fått ditt OCR-nummer via mejlen med betalningsavin. 

 

 Välkomna till en spännande Lindyhelg i Hälsingland!

Maria Nygårds och Fredrik Wik från Swingkatten i Uppsala gästar Bollnäs och Nimbus DK den 2-3 november 2019 och kommer att hålla en kurs på medelnivå med betoning på flyt i dansen, lekfulhet och några nya variationer.

För att kunna hålla en hög kvalitet på kursen är antalet deltagare begränsat till max 15 par. Vi kommer att försöka få en så jämn fördelning förare/följare som möjligt.

Det blir fyra lektioner på lördag och fyra lektioner på söndag. Varje lektion är en timme lång med en kort paus emellan.

Lördag kväll blir det socialdanskväll 19-22 med dans till spellista och fika, allt ingår för dig som går kursen. Övriga betalar 50 kr för danskväll och fika.

Pris: 800 kronor för medlemmar, 850kr för icke medlemmar.

Tider: Inskrivning, kaffe och macka lördag 09:00. Lektioner 09:30-15:20 båda dagarna. Danskväll lördag 19-22.

Plats: Nimbus DK, Edelsbergsvägen 19, 821 34 Bollnäs.

Lunch: Lunch ordnar du själv. Hamregrillen ligger vägg-i-vägg med kurslokalen och förbokningar kommer att tas upp på lördag och söndag morgon. ICA Kvantum ligger 170 meter bort. I kurslokalen finns dessutom ett litet kök med två micro, ugn och kylskåp.

Undvik nötter och parfym.

Välkomna!

Bokningsvillkor:Deltagaravgift återbetalas endast om avanmälan sker senast 21 dagar innan kursstart. Vid sjukdom återfås deltagaravgift vid uppvisande av läkarintyg. Vi lämnar dina personuppgifter till studieförbundet Bilda för rapportering då de är vår samarbetspartner. Om ni inte tycker att det är okej hör av er till studieförbundet Bilda på: www.bilda.nu

 

 

 

Varmt välkommen önskar Nimbus styrelse och kursledare.

Lindy hop är en swingdans från New York. Dansen skapades i Harlem på 1920-30 talet, som en utveckling ur Charleston och i princip alla andra danser som de dansande kände till. Traditionellt dansas Lindy hop till swingmusik. Danstempot kan variera från mycket snabbt till mycket långsamt. Dansen kan vara både spontan och, oftast vid uppvisningar, koreograferad. Det viktiga är att dansarna har en dynamik med varandra och med musiken. Dansen är fri för improvisation där både förare och följare kan påverka dansen.  Lindy hop utvecklades från en rad danser som var populära i afroamerikanska kretsar i USA under 1920-talet och även innan dess, inte minst Charleston. Precis som jazzen kom att få en dominerande ställning inom musiken, och kunde absorbera och integrera andra musikstilar, så kan liknande sägas om lindy hop. 1927-1935 har kallats den klassiska eran, då dansen utvecklade sin karaktäristiska stil, bland annat med twisten och swingouten, och dansen fick stor spridning framförallt i Harlem. Dansen hade sin storhetstid under 30- och 40-talet. Under 50-talet förändrades dansen och drev iväg i olika riktningar (ex jive, boogie woogie och rock'n'roll) beroende på all ny musik som nu uppstår.

 

(Hämtat från Wikipedia)

Uppdaterad: 26 FEB 2018 08:19 Skribent: Frida Kopparmalms

Postadress:
Nimbus DK - Danssport
Edelsbergsvägen 19
82134 Bollnäs

Besöksadress:
Nimbus Dansklubbs lokal, Edelsbergsvägen 19
82134 Bollnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Vi finns även på Facebook &
Instagram. 
Facebook: Sök på Nimbus Dansklubb
Instagram: @nimbusdk

mejl: This is a mailto link 

 

Vi samarbetar med studieförbundet Bilda.