Hoppa till sidans innehåll

Det här är Nitro Nora BS


Vi spelar bandy i Nora. Det har vi gjort sedan början av 1900-talet men då hette klubbarna Nora, Noraskog, Järle och Pershyttan. 1979 slogs IK Nitros (f.d. Noraskog) och IFK Noras bandysektioner ihop till Nitro/Nora BS.

I flera år kämpade vi om en plats i Allsvenskan och tillhörde de 25 bästa lagen i Sverige. Avsaknaden av konstisbana har gjort att verksamheten har fått bedrivas på ett lägre plan.

Många spelare från Nora har förekommit i landslag och i Allsvenskan. Störst av dem alla var Jan-Ivar Ekberg, en gång utsedd till världens bästa målvakt. Nitro/Noras All Star Team: Jan-Ivar Ekberg, Mats Öhman, Kent Sundin, Nils-Olof Björkdahl, Roger Arvidsson, Ari Kainulainen, Tomas Sjöberg, Thomas Backus, Ronnie Carlsson, Lars-Göran Gawelin, Göran ”Knäppen” Dahlquist, Anders Lundgren, Ulf-Göran Ekberg, Christer Larsson, Björn Fossan. Till de bästa lirarna i Nora genom tiderna har utsetts Jalle Rosberg, Jan-Ivar Ekberg och Roger Arvidsson. Konkurrensen vid omröstningen var hård! Idag representeras vi i Elitserien av Jesper Bryngelson, Villa. Många spelare med NNBS-förflutet finns i ÖSK och i WBK Askersund med flera klubbar.

 

Vårt mål är att hålla liv i och utveckla bandyn i Nora och värna om de traditioner, som byggts upp under åren. Vi vill ha en bred verksamhet som spänner över alla åldrar. Äntligen tycks vi nu få en isbana. Vi har då en beredskap för en bred satsning på ungdomarna i Nora och på elitplanet mot toppen av Division I, där vi tidigare hörde hemma.

 

Vill Du bli medlem i NNBS?

- meddela oss Ditt namn, e-postadress/postadress till Nitro/Nora BS, Söderlånggatan 4, 713 31 Nora, tel 12232 eller via e-post: This is a mailto link.

Vill Du hjälpa till med något?

Lottförsäljning, lagledning, matcharrangemang, Nora Bingo eller något annat intressant. Ring Seija på kansliet, tel 122 32.

Vill Du bli medlem i Supporterklubben Portföljerna?

Ring Curre, 123 49 (kassör).

 

Vi behöver mer bilder från bandyn i Nora - förr och nu. Har Du några så skicka dem till mig!

Uppdaterad: 11 AUG 2016 12:17 Skribent: Sven Elov Hellström

Postadress:
Nitro/Nora BS - Bandy
Söderlånggatan 4
71331 Nora

Kontakt:
Tel: 058712232
Fax: 058712232
E-post: This is a mailto link

Se all info