Hoppa till sidans innehåll

Föräldrainformation


Det här förväntas av dig som förälder

 

Att du hjälper ditt barn efter bästa förmåga före, under och efter ridningen.  Vi ser gärna att du också finns kvar på anläggningen under den tid ditt barn rider. Det är för övrigt ett utmärkt tillfälle att prata med andra i klubben.  

Att du som förälder försöker hålla dig och ditt barn uppdaterade om vad som händer i klubben. Det gör du genom att gå in på hemsidan och genom att titta på de anslagstavlor som finns i klubbstugan och stallet. Det finns många aktiviteter som du och ditt barn kan delta i för att lära känna andra på klubben. Bidra gärna med förslag.

Att du och ditt barn står i stallcafeterian de pass ni fått er tilldelade. Varje ridande barn har cafeteriatjänst två till tre pass per termin. Ansvaret för kafeterian delar du med en annan familj och kan du inte din tilldelade tid så byter du själv med någon annan. Listor delas ut i början av terminen och tydliga instruktioner vad som skall göras finns i kafeterian. Se det som ett trevligt sätt att lära känna andra i klubben.

Att ni som familj infinner er på de dagar då ni har tilldelats arbetsuppgifter. Det kommer inte ske alltför ofta, men räkna med något arbetspass per termin för på en hästanläggning är det ofantligt mycket som behöver göras. Tillsammans kan vi utföra stordåd, träffas, trivas och samtidigt förhindra att ridavgifterna skjuter i höjden. Det kommer att fungera så att olika riddagar kommer att ha olika arbetsuppgifter på klubben från och med i år.

Ibland gör vi insatser och försöker samla in extra slantar till klubben – det kan vara genom att sälja korv, lotter, kläder eller annat. Då behöver alla bidra för att vi på sikt skall kunna förbättra hästmaterialet och annat på klubben. Håller du dig uppdaterad så missar du inte de här aktiviteterna. Och behöver du plastpåsar till hushållet så köp dem gärna genom vår klubb! Varje krona vi kan få in gör nytta.

Som förening så förväntar vi oss också att du pratar med oss om du är missnöjd eller ser förbättringspotential på något område. Prata med andra när du är nöjd! (Men berätta gärna för oss också.) Nöjda klubbmedlemmar är de bästa ambassadörerna och ju fler vi kan bli i klubben desto mer kan vi göra för våra ungdomar och för oss.

 

Det här kan du som förälder få hjälp med

 

I klubben finns en föräldrasektionen som har kommit till just för att vara en kanal för och ett stöd till föräldrar i klubben. Vår målsättning är att samla föräldrars idéer och försöka få till mer roliga aktiviteter för barnen och en starkare klubbgemenskap för alla.

Har du någon idé eller fråga så tveka inte att vända dig till föräldrasektionen. Vill du mer aktivt delta så är du hjärtligt välkommen! Du kan givetvis också vända dig direkt till ridlärarna, ungdomssektionen eller till styrelsen om du har frågor eller idéer eller vill vara med och bidra på ett eller annat sätt. Kom ihåg att ingen fråga är för dum för att ställas!

Undrar du vilka de förtroendevalda är och vilka som är med i de olika sektionerna så kommer det inom kort att sättas upp foton och kontaktuppgifter i klubbstugan och på klubbens hemsida. Håll utkik!  

Det finns duktiga ungdomar som fungerar som assistenter veckans alla riddagar. De finns för att du och ditt barn skall kunna få hjälp med sadling, tränsning och annat. Du måste inte kunna häst för att ens barn skall kunna rida i vår klubb och det är inte meningen att du som förälder skall känna obehag när du åker till stallet. Tveka inte att fråga dem om ni behöver hjälp eller om det är så att du undrar över något. De är till för er och era barn!

 

Vill du som förälder lära dig mer om hur man gör en häst redo inför ridningen eller hur du tar hand om hästen efter ridningen så håll utkik. Föräldrasektionen kommer att anordna några tillfällen under terminerna då de som vill kan öva och titta närmare på all underlig utrustning som hästarna har på sig. Vid de tillfällena så kan du som förälder i lugn och ro få ställa dina frågor.

 

Vill du som förälder också lära dig rida eller kanske återuppta ridningen igen, så prata med någon av ridlärarna. Klubben har grupper för alla utbildningsnivåer och ridning är en utmärkt friskvård och en rolig aktivitet som man kan göra tillsammans med sina barn.

 

Och till sist vill vi bara uppmana alla er att ta chansen att vara med och påverka och vara med och arbeta för en aktiv och livaktig klubb. Vi ser gärna fler aktiva i våra sektioner och kan du tänka dig styrelseuppdrag eller andra uppdrag på klubben så viska i någons öra. Klubben blir vad vi gör den till och tillsammans kan vi göra mycket!  Vår erfarenhet är att ingen är bra på allt men alla är bra på något, så fundera på vad just du kan bidra med för att vår klubb skall bli bäst!

Uppdaterad: 01 AUG 2014 22:32 Skribent: Erika Nordin

 

Kontakt

This is a mailto link

Ridskolechef Jannike Lineruth

This is a mailto link

Ridlärare Therese Värme

This is a mailto link

Personal Magdalena Wreber

This is a mailto link

Tävlingssektionen

This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

Njurunda ryttareförening

 

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 

ARV_logo_RGB

 

 

Postadress:
Njurunda RF - Ridsport
Byvägen 1 A
86232 Kvissleby

Besöksadress:
Byvägen 1 A
86232 Kvissleby

Kontakt:
Tel: 0705550635
E-post: This is a mailto link