Hoppa till sidans innehåll

Voltige


Välkommen till NRF Voltige! Voltige är en hästsport där du som voltigör utför akrobatiska övningar på hästryggen, i antingen skritt, trav eller galopp. Voltige passar dig som tycker om gymnastik, lagarbete och hästar.

Vi har ingen bestämd åldersgräns, men våra voltigörer behöver kunna klara sig utan förälders sällskap under träningen. Vi försöker anpassa grupperna efter både nivå och person.

Du behöver inte ha ridvana för att börja med voltige. Om du däremot även rider kommer du att märka att voltigeträningen förbättrar balans och kroppskontroll vilket gör dig till en bättre ryttare.

Våra voltigörer är indelade i olika grupper som tränar på olika nivåer. Grupperna tränar 2-4 gånger i veckan, beroende på nivå. Voltigeträningen består av tre olika delar – träning på hästryggen, träning på bock/trähäst samt gymnastik/fys. Ibland anordnar vi extra träningar och träningsläger med tränare och voltigörer från andra klubbar i Sverige för att utvecklas på ett bra sätt. 

Vi håller till på NRF i Njurunda, samt i Laggarberg där två av våra hästar finns. Gymnastikträningen sker i Bergsåkers skolas gymnastikhall .

Vi har en professionell tränare, Myriam Feller från Tyskland, som tränar de flesta voltigörer och en av våra hästar. Vi har två linförare och tre ledare som jobbar ideellt. Dessutom har vi flera engagerade föräldrar som hjälper till med stort och smått.

De hästar och ponnyer som gått voltige har under åren varierat, men just nu har vi Milo som vi i voltigesektionen har fullt ansvar för, men som fortfarande ägs av klubben. Vi har Animo, en privat storhäst som står på anläggningen. Oktan, en privat ponny och Prinsen, en privat storhäst som båda bor i Laggarberg.

NRF Voltige har tränat och tävlat i många år., från nybörjarnivå i skritt, till SM-klasser i galopp.

Vi utvecklar ständigt vår verksamhet utifrån våra deltagare, deras önskemål och ambitioner. Vi brukar också delta i uppvisningar vid olika evenemang. Vi försöker även stötta fler klubbar i vårt närområde som vill komma igång med voltigeverksamhet.

Från januari 2021 är NRF Voltige en självbärande sektion som leds av vår sektionsstyrelse.

Är du nyfiken på voltige? Du är varmt välkommen att prova på!

 

Kontakta oss

Kontaktperson och huvudansvarig för NRF Voltige är Helene Ström, telefon: 070 896 63 44

Du kan också följa oss på Instagram: @nrfvoltige

Uppdaterad: 23 AUG 2012 20:22 Skribent: Antonia Andersson

 

Kontakt

This is a mailto link

Ridskolechef Jannike Lineruth

This is a mailto link

Ridlärare Therese Värme

This is a mailto link

Personal Magdalena Wreber

This is a mailto link

Tävlingssektionen

This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

Njurunda ryttareförening

 

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 

ARV_logo_RGB

 

 

Postadress:
Njurunda RF - Ridsport
Byvägen 1 A
86232 Kvissleby

Besöksadress:
Byvägen 1 A
86232 Kvissleby

Kontakt:
Tel: 0705550635
E-post: This is a mailto link