Hoppa till sidans innehåll

Nordingrå SK-SkidorFoto: GW

 

Skidsporten har sedan länge en given plats i Nordingråbornas hjärta. Nordingrå SK, som grundades redan 1932, bildade tämligen omgående en skidsektion. Den första tiden bedrevs sporten främst för avläggande av skidlöparmärket, vilket inte var så lätt, då banan var hård och krävande. Nordingrå är ju som bekant väldigt kuperat. Denna utmaning modellerade dock fram ett 25-30 skidåkare, som skapade respekt bland sina konkurrenter.

 

Tävlingslusten var med andra ord väckt och Nordingrå har genom åren arrangerat en stor mängd tävlingar. Klubben har också fostrat framgångsrika skidlöpare som skidskytten Magdalena Forsberg (född Wallin) och Georg Melander, som härjade friskt i resultatlistorna på 1930-talet. Även idag representeras Nordingrå SK av åkare på tävlingar runt om i Sverige.   

 

Dagens skidverksamhet består av barn- och ungdomsgrupper från sju år och uppåt. Under träningskvällarna "kryllar" det av skidåkare i spåren; det är då inte bara barnen som tränar utan även mamma och pappa passar på att ta en träningsrunda. Det är roligt att åka skidor och i Nordingrå gör vi det gärna tillsammans, barn och vuxna!

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:58

Våra Längdskidspår:

 

 

 

Postadress:
Nordingrå SK - Skidor
Brandellvägen 9
87030 Nordingrå

Kontakt:
Tel: 0702363262
E-post: This is a mailto link

Se all info