Hoppa till sidans innehåll

V3-4

21 JAN 2019 13:09
Kallt ute men hjärtligt varmt inne hos oss på ridskolan
  • Skapad: 21 JAN 2019 13:09

Man brukar väl säga så att det är vad man gör det till och vår vilja är att alla ska känna sig välkomna och tycka det är trevligt att vara här på Nordmalings Ridklubb. Har ni funderingar, frågor eller tips på förbättringar så tveka inte utan hör av er. Nytt möte för nya medlemmar kommer att anslås inom kort, då ni som nyss börjat rida får möjlighet att ställa frågor, få information om verksamheten och föreningen.

Anläggningen har redan varit uthyrd till ett arrangemang i kaninhoppning söndagen den 13/1 och ev kommer det åter och hyr igen. Jättekul att ridhuset kan nyttjas till flera olika intressen. Vi har även haft uthyrt till hundträning och då några medlemmar anlitade tränare och bokade ridhuset för hoppning med sina hästar. Söndagen 27/1 är ridhuset bokat för er som kör er häst med vagn, där vi tänker oss att ni samlas och utbyter erfarenheter kl.11-13. Läs mer om det på hemsidan. 
I övrigt så vill jag påminna om att stänga dörrar när ni går in/ut eftersom det är kallt, oavsett det gäller tex att gå in med häst, ut med skottkärra eller dylikt.

Ridskolan har nu under de första två veckorna fått in nya elever och vi försöker få alla grupper fulla , så vet ni om någon som vill börja rida så sitter anslag uppe i entren över lediga ströplatser. Det går även att maila mig This is a mailto link för mer information.

Fritidsgården startar på onsdag 23/1 kl.14.30-19 som tidigare. Alla från 7år till 18 år är välkomna.

Vi prövar även att ha lite olika kurser och träningar på måndagar kl.18.30 , se anslag och på hemsidan. Ni som rider på abbonemang har här möjlighet att rida en till dag under veckan och för er som ej rider på abbonemang finns möjlighet att komma och boka enstaka träningar. Ibland bokas privatlektioner på fredagar men här kan man även rida i grupp med olika teman och till lägre pris eftersom det är fler som rider samtidigt.

Hästar på ridskolan
Bumas har blivit friskförklarad av veterinären då senaste muskelproverna såg bra ut. Vi sätter igång honom lite mer nu och han gick även några lätta pass förra veckan. Nya hästarna Ville och Artur går även lite mer nu på lektionerna och de fungerar bra.
Twinny kollades upp igen av veterinären då vi hade dom här för koll av Bumas. Vi ville kolla upp henne en extra gång innan vi annonserade ut henne igen.Tyvärr så är hon sämre i ena benet och veterinären har valt att låta henne avsluta sitt liv och få komma till hästarnas himladal med gröna ängar. Känns jättetråkigt då man naturligtvis vill att hästen ska få bli pensionerad från ridskolan och flytta till ett sista hem, men som djurägare får man ibland ta tråkiga beslut. Nu får vi gosa extra med Twinny och ge henne morötter och äpplen och visa henne uppskattning för de år hon varit hos oss. 

Snart Årsmöte för Ungdomssektion och stora styrelsen och vet du av någon som kan nomineras eller är aktuell själv till styrelsen så maila till ridskolans mail. Man behöver inte kunna en massa om hästar, utan vara full av ideer - ha bra kontaktnät- vara driven och vilja utveckla vår förening för att kliva in som ledamot eller suppleant i styrelsen.

Med hopp om en utvecklande vårtermin // Renée 


Skribent: Renée Höglander
Epost: Adressen Gömd

BankGiro nr: 5020-2944 

 

Verksamhetsansvarig:

This is a mailto link

Telnr: 0702895096

Öppet tider: 

Mån-Fred: 07.00-20.00

Lör-Sön: 07.00-18.00

 

 

  svea_140x140

 

Hemsideansvarig:

This is a mailto link 

Postadress:
Nordmalings RK - Ridsport
Box 5
91421 Nordmaling

Kontakt:
Tel: 0702895096
E-post: This is a mailto link

Se all info