Hoppa till sidans innehåll

Ryttarsatsning


Ryttarsatsning / Helgryttare


Endast fömedlemmar i Nordmalings Ridklubb.

Om du är helgryttare tar du hand om samt rider en häst varje, varannan helg eller enligt överenskommelse, fredag-söndag.

 

Du mockar, fyller på spån om det behövs, fyller höpåsar enligt anvisningar, smörjer sadel och träns samt rider den häst du har hand om. Du är stallvärdinna någon gång under veckan samt har kvällsfodring på fredagar enligt rullande schema.

 

Om du är helgryttare kan du även skriva upp dig på lediga hästar, den helgen du är helgryttare.

 

Fredagar får du rida i ridhus eller på utebanan, lördag är det lugnare skrittur och söndag är det uteritt som gäller.

 

Vid uteritt rider du ALLTID ut tillsammans med minst en annan helgryttare eller annan ryttare.Tänk på att meddela vart du rider, skriv upp på tavlan i stallet vilka som rider ut, vart ni rider, när ni rider (start- och stopptid) samt att ta på dig och hästen reflexer så att ni syns i trafiken. Ridning sker mellan bestämda tider, dagtid, beroende på årstid.

 

Helgryttare som rider på lektion betalar 200 kr/månad för varannan helg samt 400 kr/månad för varje helg. 
 

Mer specifierad information får du vid en gemensam träff där helgryttare i målsmans sällskap, om du är under 18 år, skall delta och skriftligt godkänna deltagandet.

 

Är du intresserad av detta hör av dig till Ylva Danielsson 0768079237, This is a mailto link

Om den häst du rider har gjort sig illa eller du misstänker att den inte mår bra, hör genast av dig till Ylva Danielsson, 0768079237!


Stallvärdinna:
Vara i stallet 20 minuter före första lektionen börjar, vara tillhands för ridläraren och hjälpa till där det behövs. Ta hand om sjukhästar vid behov. Ex. borsta, leda, longera och linda ben. Se till att det är städat i stallet och sadelkammaren. Allt ska vara på sin plats, tränsen ska vara ihopsnurrade, borstarna ska ligga i korgen mm. Kvällsmocka åt ridskolehästarna samt fodra kvällshö och ev. kraftfoder till ridskolehästarna och privata.

Stalljour:
Morgonfodring, utsläpp, lunchfodring, eftermiddagsfodring, insläpp, kvällsfodring, mocka åt de hästar som inte har skötare. Nyckel till stallet hämtas i nyckelskåp, kod till nyckelskåpet skickas via sms.
 

 

Uppdaterad: 24 JAN 2017 15:34

BankGiro nr: 5020-2944 

 

Verksamhetsansvarig:

This is a mailto link

Telnr: 0702895096

Öppet tider: 

Mån-Fred: 07.00-20.00

Lör-Sön: 07.00-18.00

 

 

  svea_140x140

 

Hemsideansvarig:

This is a mailto link 

Postadress:
Nordmalings RK - Ridsport
Box 5
91421 Nordmaling

Kontakt:
Tel: 0702895096
E-post: This is a mailto link

Se all info