Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Svenska Skidförbundet har valt att inte skicka en trupp till junior-VM i freestyle och snowboard. Tävlingarna avgörs i ryska Krasnoyarsk den 18–27 mars 2021.
 
På grund av rådande pandemi, och därmed förändringar i tävlingsprogrammet för ungdomar, kommer antagningsprocessen till våra skid- och snowboardgymnasier att se lite annorlunda ut i år.
 
Nu söker vi de tre nya stipendiater till ”Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond för unga ledare på snö”. Känner du någon som ska få chansen att få ett bidrag på 30 000 kronor? Skicka in nomineringen senast den 15 mars.
 
Regeringen har presenterat förslag till förändringar i nuvarande pandemilag som nu är ute på remiss. Där finns bland annat förslag till förtydligande av Allmänna sammankomster och Officiella tillställningar, som kan påverka våra verksamheter.
 
Nu är det klart vilka som ansvarar för kampanjen att få arrangera ett nytt VM i nordiska skidgrenar i Falun år 2027.
 
Svenska Spel och Svenska Skidförbundet tecknar nytt avtal. Från och med den 1 juli 2021 är Svenska Spel ny huvudsponsor till Svenska Skidförbundet.
 
Det internationella skidförbundet FIS meddelar att samtliga världscuptävlingar som planerades i Norge i mars inte kommer kunna genomföras.
 
Ett av Sveriges längsta sponsorsamarbeten går in i en ny spännande fas. Vattenfall ökar nu sitt engagemang som Smart Energy Partner till Svenska Skidförbundet. De kommer även fortsätta stötta olika satsningar för att få fler på snö.
 
Svenska Skidförbundet har beslutat att godkänna arrangerandet av J-/USM i samtliga grenar, som planerats vintern 2021.
 
Från och med i morgon, den 6 februari, kan barn och ungdomar födda 2002 och senare återigen träna. Ett viktigt besked som betyder mycket för deras välbefinnande och hälsa.
 
Svenska Skidförbundet är inne i en expansiv fas inom många områden. Nu söker vi en anläggningsansvarig som kan göra våra idrotter mer tillgängliga för fler.
 
Kombinera din elitidrott med möjlighet att studera på en högskola eller ett universitet. Ansökan öppnar 1 februari.
 
Regeringen meddelade i dag att träning för barn och unga födda 2005 och senare kan öppnas upp. För äldre gäller fortsatt träning utomhus. I båda fallen ska träning ske på ett sätt som minimerar smittspridning.
 
Det internationella skidförbundet FIS har meddelat att det VM för freestylegrenar och snowboard, som planerades i Kanada, inte kommer genomföras.
 
Svenska Skidförbundet fortsätter med veckovisa möten inom olika grupperingar där coronapandemins inverkan på vår verksamhet diskuteras. Här en rapport från den nationella gruppen som har möten minst en gång i veckan, på onsdagar.
 

Postadress:
Norra Dals SK - Skidor
Britt-Marie Erlandsson, Koperud 5
66693 Gustavsfors

Kontakt:
Tel: 053110120
E-post: bme2@passagen.se

Se all info