Hoppa till sidans innehåll

Norra Gotlands MHF-Ungdom - Motorcykel och Snöskoter

Norra Gotlands MHF-Ungdom

På vår anläggning har barn i alla åldrar möjligheten att prova på och lära sig att köra motocross och moped. Läs mer under Om oss. Lite kort om avgifter, licens och träningsansvar hittas här.

Vänligen respektera de angivna körtiderna och reglerna. Uppdateringar angående tider och scheman läggs ut på denna sida. Kontrollera alltid facebook eller kalendern innan ni åker ut till banan.

Körning med egen cross

Vi kör på med Covid-anpassad träningsmöjlighet för dem med egen cross. Vi har följande riktlinjer att förhålla oss till:

 • Ingen publik tillåts på träningarna.
 • Endast en medföljande per förare är tillåtet.
 • Vi håller minst 3 meter avstånd mellan bilarna på parkeringen.
 • Anmälan sker vid datorn ute, som förra året. Sprita händerna innan ni använder tangentbordet.
 • Inga parkerade motorcyklar vid bandepå. Pauser måste tas vid den egna bilen. Glöm inte depåmatta!
 • Omklädningsrummet är låst. I nödfall kan träningsansvarige låsa upp, men viktigt att man då respekterar de instruktioner som finns skrivna där om ytdesinfektion med mera.

Den som inte följer reglerna kommer att avvisas från området.

Som vanligt gäller att det måste finnas en träningsansvarig för att kunna hålla öppet.

Tiderna är de vanliga:

Måndag     17:00-20:30

Onsdag     17:00-21:00

Lördag       09:00-14:00

Uppstart för lånecrossar måndag 7 juni

Vi drar äntligen igång verksamhet med lånecrossar igen. De allmänna riktlinjerna med avstånd, stanna hemma vid symptom gäller naturligtvis.

 • Det är i första hand ledarna som tar fram lånecrossarna, för att minska antalet människor som rör sig inne i det begränsade utrymmet där de står.
 • Kioskverksamheten kan bli något begränsad, och om/när kiosken är öppen så är det via fönstret som tidigare och att vi ber besökare att hålla avstånd i kön utanför.
 • Handsprit finns tillgänglig på flera platser på anläggningen: toalett, vid kiosken samt vid inskrivningsdatorn.
 • Ytdesinfektionsspray finns tillgänglig vid toalett och utanför kiosken. Använd gärna på crossarna om flera förare använder samma cross.
 • Tider för lånecrossarna är måndagar 18:00 till 20:30.
 • Närvaroanmälan är obligatorisk.
 • Egen hjälm och övrig utrustning är ett krav för att inte riskera att sprida smitta. Heltäckande kläder, handskar och hjälm är ett krav. Knutna skor, kängor eller crossövlar rekommenderas. Träskor och liknande öppna skor är en tillåtna.

Preliminärt kör vi juni ut. Detta kan komma att ändras beroende på hur smittoläget utvecklas på ön och i landet. Vi har ännu inte bestämt hur vi gör i sommar, men en förutsättning för att hålla extra öppet med lånecrossarna även då är att vi har flera som hjälper till. Hör gärna av er om ni har möjlighet att ställa upp som ledare, i kiosken eller annat i vår verksamhet.

Årsmöte

Vi hade vårt årsmöte digitalt torsdag 25 februari 18:00. Tyvärr var det glest med medlemmar på mötet. Förutom de sedvanliga punkterna för årsmöte hade vi velat diskutera hur vi ska hantera öppning av anläggningen framöver, då det är viktigt att få in er medlemmars tankar och idéer även kring detta. Vi återkommer med inbjudan till extra årsmöte lite senare under våren/sommaren.

En nyhet från årsmötet är dock att medlemmar numera slipper träningsavgift såväl måndag som onsdag.

Inloggning Svemo TA

Om ni får felmeddelande när ni försöker skapa inloggning på Svemo TA för första gången så kan det bero på att Svemo TA tagit inloggningsuppgifter (mail mm) från Idrottonline där vårt medlemsregister ligger. Meddela oss om ni tror att ni har fått fel mailadress registrerad så hjälper vi till att rätta till det.

SWISH

Nu kan du betala med SWISH hos oss. Telnr: 1235113048
Skriv meddelande så att det går att spåra betalningen, t ex K för kiosk och tvätt, H för hyra, T för träningsavgift eller M och personnummer för medlemsskap. Vi har satt ett minibelopp på 20 kr p g a bankavgifterna per transaktion.

 

Flexbert

Trafiksäkerhet är viktigt, särskilt för alla barn som rör sig i trafiken. Därför är vi fortsatt stolta sponsorer till Flexbert trafikkampanj, som delar ut reflexvästar mm till skolbarn i hela Sverige. Läs mer här.

Stöd oss i gräsroten

Välj att stödja Norra Gotlands HMF-Ungdom när du spelar på Svenska spel.

Miljöcertifiering.

Vi är Miljöcertifierade av SVEMO.

Visa certifikat

Medlemskap.

Medlemsavgift fungerar likadant 2021 som 2020. Läs mer under Om oss.

Buskörning i omgivningen

Det har kommit till vår kännedom att det förekommit buskörning med crossmotorcykel i närheten av vår anläggning i Othem. Vi har ingen anledning att tro att det är någon av våra medlemmar, men vill ändå framföra att det är av yttersta vikt att vi alla sköter oss och hjälps åt att hålla en god ton gentemot grannar och markägare. Vi vet alla hur svårt det är att få tillstånd för nya banor, och har en mycket bra anläggning där vi är idag, så snälla undvik sådant som kan påverka detta. Säg ifrån själva eller tipsa oss om ni ser eller hör talas om någon som buskör och ger oss vanliga skötsamma crossförare dåligt rykte.

 

Tänk på att jordbanan inte är besiktigad som en motocrossbana utan ingår i endurospåret och därför är det förbjudet att vända håll på banan! Följ den riktning som anges med pilarna på banan!

Egna nyheter

2019-08-22
Hjälp oss stoppa buskörningen!

Klicka på kartan för större bild.

karta

Postadress:
Norra Gotlands MHF-Ungdom - Motorcykel och Snöskoter
Roger Lehrberg, Solåkersvägen 19
62448 Slite

Besöksadress:
EJ POSTADRESS, Othem Klints 435
62446 Slite

Kontakt:
Tel: 0709378213
E-post: norra.gotland@mhf-un...

Se all info