Hoppa till sidans innehåll

Norra Gotlands MHF-Ungdom - Motorcykel och Snöskoter

Norra Gotlands MHF-Ungdom

På vår anläggning har barn i alla åldrar möjligheten att prova på och lära sig att köra motocross och moped. Läs mer under Om oss. Lite kort om avgifter, licens och träningsansvar hittas här.

Vänligen respektera de angivna körtiderna och reglerna. Uppdateringar angående tider och scheman läggs ut på denna sida. Kontrollera alltid facebook eller kalendern innan ni åker ut till banan.

Luciaracet 12/12

Vi kör Luciaracet även 2020. Lagtävling med dagetapp samt även mörkeretapp för dem som vill. Lördag den tolfte december. Mer information kommer.

Lånecrossar på måndagar

Måndagar 18:00 - 20:30 har vi ledare på banorna och lånecrossarna framme (för körning med egen cross är banorna tillgängliga utan ledare från 17:00). Kom ihåg egen hjälm, i och med anpassade rutiner för Covid-19.
Välkomna!

Anpassade rutiner i och med Covid-19

Vi har gjort en riskanalys och har fortsatt öppet på våra banor. Dock kommer vi nu att ha nya rutiner framför allt gällande att vi inte kommer att ha några lånehjälmar för lånecrossverksamheten, att kiosken har sin servering genom fönster (ingen vistelse inomhus alltså) samt att närvaro rapporteras via dator bredvid dörren till kioskbyggnaden. Vi har skrivit ihop de förändrade rutinerna här.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar fortsatt fysisk aktivitet för att vidhålla en god hälsa, då främst utomhus och inte allt för nära varandra. Se rekommendationer på deras hemsida. Vår sport är då ypperlig i detta sammanhang.

Körning med egna motorcyklar.

Träningsavgift 50 kr för medlem i gotländsk Svemo ansluten förening.
För medlem i fastlandsförening kostar det 150 kr/tillfälle.
Måndagar 17:00 - 20:30 - För medlemmar tas ingen träningsavgift ut på måndagar!
Onsdagar 17:00 - 21:00 samt
Lördagar   09:00 - 14:00.

Viktigt att man har giltig Svemo-licens för att få köra på jordbanan och endurospåret från och med det år man fyller 13 år. Vi har nu även prova-på licenser tillgängliga. Fråga gärna oss i klubben om ni är osäkra på vad som gäller.

OBS! Banan är endast öppen de tider som anges i kalendern på denna sida (eller om extra öppettid aviserats i vår facebook-grupp). Ha för vana att ALLTID kontrollera kalendern innan ni åker ut till banan då det kan vara annan aktivitet på området.

Körning med egna maskiner är tillåten om träningsansvarig finns på plats. Info om banan är öppen finns på Facebook i gruppen Norra Gotlands MHF-Ungdom samt även här på hemsidan. Besked om öppethållande kan ibland ske med kort varsel och då är det inte säkert att vi kan få ut det tillräckligt snabbt på hemsidan.

Banan kan alltså vara stängd de tider som anges ovan om ingen träningsansvarig finns, eller om annan aktivitet är inplanerad.


Närvaro.

Glöm inte att anmäla er till träningsansvarig när ni kommer till Othem och kör på måndagar, onsdagar och lördagar. Närvaron anmäls via datorn bredvid dörren till kiosken (nya rutiner i och med Covid-19/Corona).

Buskörning i omgivningen

Det har kommit till vår kännedom att det förekommit buskörning med crossmotorcykel i närheten av vår anläggning i Othem. Vi har ingen anledning att tro att det är någon av våra medlemmar, men vill ändå framföra att det är av yttersta vikt att vi alla sköter oss och hjälps åt att hålla en god ton gentemot grannar och markägare. Vi vet alla hur svårt det är att få tillstånd för nya banor, och har en mycket bra anläggning där vi är idag, så snälla undvik sådant som kan påverka detta. Säg ifrån själva eller tipsa oss om ni ser eller hör talas om någon som buskör och ger oss vanliga skötsamma crossförare dåligt rykte.

Inloggning Svemo TA

Om ni får felmeddelande när ni försöker skapa inloggning på Svemo TA för första gången så kan det bero på att Svemo TA tagit inloggningsuppgifter (mail mm) från Idrottonline där vårt medlemsregister ligger. Meddela oss om ni tror att ni har fått fel mailadress registrerad så hjälper vi till att rätta till det.

SWISH

Nu kan du betala med SWISH hos oss. Telnr: 1235113048
Skriv meddelande så att det går att spåra betalningen, t ex K för kiosk och tvätt, H för hyra, T för träningsavgift eller M och personnummer för medlemsskap. Vi har satt ett minibelopp på 20 kr p g a bankavgifterna per transaktion.

VIKTIG INFORMATION OM TRÄNINGSANSVARIG!

Enligt Svemos regelverk måste alla förare från det år de fyller 13 år och äldre ha minst en klubblicens för att få köra (vi har dock särskilda regler vad gäller körning på däckbanorna under måndagsaktiviteterna då MHF-försäkringen ger likvärdigt skydd). Läs mer här.

Vidare krävs att det måste finnas en träningsansvarig vid varje träningstillfälle då banan är öppen! Läs mer på www.swemo.se

Är det någon som kan tänka sig att ställa upp vid något tillfälle? Det rör sig om onsdagar kl 17-21 och lördagar 9-14. Det är fullt möjligt med nedkortade tider för att anpassa den träningsansvariges möjligheter. Det måste inte vara samma person som är träningsansvarig hela passet, utan det kan delas upp på t ex två förare som då turas om att vara i depån med väst (ett bra tillfälle att pusta ut och dricka).

De dagar det inte finns träningsansvarig måste vi hålla stängt då försäkringen inte gäller utan träningsansvarig så snälla hjälp till och sprid detta.

Meddela någon av oss i styrelsen om och när ni kan hjälpa oss med detta. Ersättning i form av gratis träningspass utgår till den träningsansvarige.

Mer information om vad det innebär kan läsas i detta dokument.

Aktuell information om när banan är öppen finns i kalendern.

Läs mer om att rapportera skada.

Flexbert

Trafiksäkerhet är viktigt, särskilt för alla barn som rör sig i trafiken. Därför är vi fortsatt stolta sponsorer till Flexbert trafikkampanj, som delar ut reflexvästar mm till skolbarn i hela Sverige. Läs mer här.

Stöd oss i gräsroten

Välj att stödja Norra Gotlands HMF-Ungdom när du spelar på Svenska spel.

Miljöcertifiering.

Vi är Miljöcertifierade av SVEMO.

Visa certifikat

Medlemskap.

Medlemsavgift fungerar likadant 2020 som 2019. Läs mer under Om oss.

Tänk på att jordbanan inte är besiktigad som en motocrossbana utan ingår i endurospåret och därför är det förbjudet att vända håll på banan! Följ den riktning som anges med pilarna på banan!

Egna nyheter

2019-08-22
Hjälp oss stoppa buskörningen!
 
2016-03-22
El-crossar på MHF!
 
2013-10-18
Vi söker bilder till hemsidan. Både gamla och nya. Har du några bilder som du vill dela med dig av?
 
2012-08-08
Tre av de tidningsartiklar som varit om verksamheten hos oss på Norra Gotlands MHF-Ungdom i Othem.

Klicka på kartan för större bild.

karta

Postadress:
Norra Gotlands MHF-Ungdom - Motorcykel och Snöskoter
Roger Lehrberg, Solåkersvägen 19
62448 Slite

Besöksadress:
EJ POSTADRESS, Othem Klints 435
62446 Slite

Kontakt:
Tel: 0709378213
E-post: This is a mailto link

Se all info