Hoppa till sidans innehåll

Skötsel av vår fina anläggning

07 JAN 2018 14:33
Vi har en stor tillströmning av nya medlemmar till klubben, varmt välkomna! Det innebär vi blir allt fler som använder ridhuset i Othem. Här har vi lite information om vad som förväntas av dig som använder anläggningen.
  • Skapad: 07 JAN 2018 14:33

För att använda NGR´s anläggning i Othem krävs medlemskap i NGR. Vill man vara med på de träningar som hålls i klubbens regi, eller som hålls av inbjudna tränare alternativt rida/träna på egen hand erlägger man anläggningsavgift. Detta går att göra per termin eller helår, och för enskild medlem eller som familj. Har man bara för avsikt att delta/ använda anläggningen några enskilda gånger går det även bra att betala per gång.

För att anläggningen skall hållas i gott skick krävs det att ALLA som brukar anläggningen också hjälper till att hålla snyggt och rent. Är noga med att släcka lyset när man lämnar anläggningen, och att se till att dörrar och portar är ordentligt stängda så de inte blåser sönder.

I ridhuset finns två gröna tunnor, avsedda för gödsel. Likaså finns två ute på parkeringen. Att var och en noga plockar upp gödsel efter sin häst både i ridhuset och på parkeringen är en självklarhet. Lika viktigt är att vi alla hjälps åt med att tömma dessa gödseltunnor i den gröna containern som står "på hörnet" vid kortsidan av ridhuset. En bra rutin kan vara att passa på att tömma minst en tunna i samband med att man besöker anläggningen. 

När tunnorna är fulla är de väldigt tunga, och då är det INGEN som på egen hand varken vill eller orkar tömma dem. Smidigast är att göra det när de är fyllda till hälften. Hjälps vi alla åt med detta är det inte någon särskilt betungande syssla.

Vi har inte någon anställd vaktmästare eller annan personal i föreningen, utan hjälps gemensamt åt att få detta att fungera.

 

I styrelsen för NGR är Jonas Techel utsedd till att vara anläggningsansvarig. Det innebär att han har koll på hur anläggningen fungerar, allt från den lilla mutitraktorn som används till både gräsklippning och harvning av underlaget i ridhuset till bevattningspumpen, och att saker och ting fungerar i klubbhuset (spis, diskmaskin osv.). Jonas ser tex även till att boka tömning av gödselcontainern vid behov.

Själva skötselarbetet av anläggningen ligger däremot inte på Jonas ansvar, utan det gör vi medlemmar gemensamt.

Bästa hälsningar, NGR´s styrelse

Skribent: Maude Fyrenius
E-post: Adressen Gömd

 

 Sponsor NGR

 

Sponsor NGR

 

Sponsor NGR

 

Sponsor NGR

 

Sponsor NGR

 

Dina försäkringar

 

Postadress:
Norra Gotlands Ridklubb - Ridsport
Othem Prästgården 206
62446 Slite

Kontakt:
Tel: 0498229129
E-post: This is a mailto link

Se all info