Hoppa till sidans innehåll

I dagsläget erbjuder NBR endast danskurser i bugg. Vi försöker alltid samarbeta med andra dansarrangörer i syfte att kunna erbjuda våra medlemmar andra danser. www.lindustry.se är en förening som erbjuder kurser i lindy hop samt annat. Gå gärna in på deras hemsida och se vad de har.

Bugg är en pardans som har sin bas i de äldre swingdanserna. För att uppleva harmoni mellan de dansanta uttrycken och musiken, ska bugg helst dansas till traditionell dansband och äldre rockmusik med mycket sväng i musiken. Självklart går det utmärkt att dansa till annan musik. Dansen baserar sig på att föraren (traditionellt man) för följaren (traditionellt kvinna) på ett så dansant sätt som möjligt. Vi lär ut en dansant bugg med mycket puls och sväng. Tryck o dra är sättet vi för och följer på och baserar sig på förarens kroppsförning. Allt handlar om eget dansande som förutsättning för att föra och följa ska fungera.

Det går jättebra att anmäla sig till förare/följare oavsett könstillhörighet.

Vi lägger stort värde på din individuella utveckling i dansen. Därför strävar vi åt mindre kurser med max 10-12 par, vilket skapar förutsättningar för återkoppling och feedback.

Nedan finner du våra olika kurser, träningsevent samt anmälan.Klicka på resp kurs för att få mer information.

Danskurser

Uppdaterad: 17 OKT 2016 21:11 Skribent: Fredrik Östlund
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Norrköpings Bugg & RK
Götskog Maria, Gustaf Clasonsgata 5
60378 Norrköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info