Hoppa till sidans innehåll

Bugg-på vårt sätt


Bugg är en pardans som har sin bas i de äldre swingdanserna. Dansen baserar sig på att föraren (traditionellt man) för följaren (traditionellt kvinna) på ett så dansant sätt som möjligt. De dansanta uttrycken erhålls när rörelsen hos båda kompletterar musiken som spelas. Musiken som spelas är en blandning från olika genrer men där den tydliga 4-takten framkommer. Främst dansar vi dock till traditionell dansbandsmusik!

Vi lär ut en dansant bugg med mycket puls och sväng. Tryck o dra med Å-hej förning är sättet vi för och följer på. Å-hej förning baserar sig på tydliga dansanta kroppsrörelser som får den andra att agera. Allt handlar om eget dansande med egenkontroll som förutsättning för att föra och följa ska fungera. Vi jobbar mycket med förarens och följarens egen dans och skapar då och då träningsevent för detta. 

Att "plocka i musiken" är ett känt begrepp inom dansvärlden. Det handlar enkelt uttryckt om att "dansa till musiken" och med hjälp av den föra/följa och agera till det som sker i en låt. Ex dansa på ett sätt när sången låter, instrumenten tar över eller liknande. Det jobbar vi mycket med för att skapa än större helhet i dansandet!

Uppdaterad: 03 JAN 2019 16:05 Skribent: Andreas Bergström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Norrköpings Bugg & RK
Götskog Maria, Gustaf Clasonsgata 5
60378 Norrköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info