Hoppa till sidans innehåll

Tävling


NBR är en tävlingsförening inom svenska danssportförbundet - DSF och bedriver, utöver verksamhet för motionärer och socialdansare, även träning för tävlingsdansare. Nedan finner du information om att tävla för NBR och hur du gör för att börja tävla. 

Tävla och träna för NBR

Som ideell tävlingsförening i DSF vill föreningen stimulera till tävlande. Det gör vi genom att försöka skapa samarbeten med andra föreningar kring tränare, träningar m.m. Våra olika event är ett led i detta.  

Att börja tävla

För att kunna tävla måste du vara medlem i föreningen samt ha en licens. Det finns två olika licenser, dels N-nationell licens och dels R-regional licens. Nationell licens kallas också höglicens. Regional licens benämns som låg. I nationella klasser tävlar de bästa dansarna i Sverige. R-tävlandet ska ses som en inkörsport till n-tävlande. För dig som aldrig tävlat tidigare rekommenderar vi således låglicens.

Läs mer om de olika åldersklasserna samt Nivåerna, nationell (N) och regional/rekrytering (R) på danssport.se.

 

Tävlingsgrenar BRR

NBR är en dansklubb inom Sv. danssportförbundet, DSF. Inom DSF finns även tiodansen representerad vid sidan av BRR-danserna, Bugg, Rock, Boogie Woogie, Lindy Hop, Dubbelbugg och (West Coast Swing. NBR har tävlingspar i dansgrenen bugg men siktar på att få tävlande även i andra grenar.

 

Info för tävlande

Styrelsen vill uppmärksamma dig som tävlande för NBR på följande överenskommelse vad gäller licensinbetalningar och tävlingsavgifter. Licensen (hög el låg) ansöks av den tävlande själv och godkänns av tävlingsansvarig innan den skickas vidare till förbundet för hantering. Betalning för licensen står den enskilda aktiva för själv via ett betalningsmail från förbundet. Tävlingsanmälan görs av den tävlande i dans.se före utgången anmälningstid. Avgifterna betalas av föreningen som efter varje kvartal skickar ut en sammanslagen betalningsavi till den tävlande. Alla avgifter för försenad anmälan betalas av den tävlande själv.

Som medlemmar inom DSF, Svenska danssportförbundet, gäller en helt drog- och dopningsfri tävlingsverksamhet inom NBR. Du som enskild tävlande förbinder dig att följa denna policy om tävlande på lika villkor.

 

Våra tävlingspar (Följ länken för att se vilka som tävlar för klubben)

 

Tävlingar

Via länkarna  finner du alla kommande och genomförda tävlingar inom bugg och rock´n rolldanserna samt mycket annat. 

Dans.se är de tävlandes verktyg för anmälan till tävling med eget inlogg m.m. Här finner du en mängd tävlingar i olika idrotter som använder sig av systemet.

Vote4dance.com vänder sig enbart till olika dansorganisationer.

 

mvh

Styrelsen

Uppdaterad: 15 AUG 2016 20:26 Skribent: Fredrik Östlund
Epost: Adressen Gömd

NBR Info:

 

Föreningsfrågor

Har du frågor om föreningen, medlemskap, träning, tävling, medlemskort eller annat som du funderar på. Hör av dig till:

This is a mailto link

- - - - - - - - - -

 

Socialdans

Att dansa till levande musik på någon av Sveriges alla dansbanor, är fantastiskt. Kolla in sidorna för dans i närheten.

Ljungsbrodanserna - Varannan söndag 18-22 och vissa lördagar, är det dans i Ljungsbro till de bästa banden

Danslogen En hemsida med dansprogram för i stort sett alla dansbanor i Sverige.

- - - - - - - - - -

 

 

 

 

 

Postadress:
Norrköpings Bugg & RK
Götskog Maria, Gustaf Clasonsgata 5
60378 Norrköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info