Hoppa till sidans innehåll

Detta har hänt inom el-hockey


Under sommaren har klubben inte haft några träningar. Men Arvid har varit i Eskilstuna på  Lilla DNgalan och spelat tillsammans med Tuna tanks.

Arbetet med att flytta träningarna från FysEtt till navestadshalen är i full gång och vi väntar på klartecken från kommunen att förvaringsutrymmena är på plats. Då kommer vi att köra 19:15-21:15 på torsdagar. Det är en stor hall med bra möjligheter att köra fler typer av träning samtidgt. För mer info följ vår nystartade facebookgrupp på http://www.facebook.com/groups/nhif.elhockey/

 

Träning  10/5 var vi 6 grabbar och 4 syskon. Det vill säga fullt hus. Arvid, Erik, Marvin, Filip, Anton och vår yngsta spelare Mickey var här. Med 5 stolar startade vi med att alla (utom Mickey) körde precisionskörning längs sargkanten. Sedan körde vi en 30 minuters match där vi spelade 2 mot 3. Micke lekde med syskonen och fick köra lite på slutet tillsammans med syskonen. Nästa gång måste vi hitta på något så att Mickey får en bättre körställning. jag tror vi ska försöka få så att han sitter mot en sida av stolen så att han kan nå till kontrollen. Jag hade fullt upp och grabbarna stortrivdes. Jag hoppas på lika god uppslutning nästa gång (24/5).

 

Träning 3/5 Arvid, Erik och Anton kör. Det blir en hel del egen lek och bollkontroll.

 

Träning 26/4 var vi bara två från laget. Marvin var i skolan och Erik tittade på när Dolphins tog hem den 5 matchen i finalspelet i Basket. Men vi var istället 2 nya grabbar. Micky är vår yngsta spelare och Jonatan som är vår första spelare från Linköping. De startade lite osäkert men såg ut att ha riktigt kul och efter några torsdagar kommer de att få kontroll på stolen. Nu börjar det märkas att övriga i laget har hållt på ett tag så vi delade träning i 2 delar. Den första delen gick ut på att ge Micky och Jonatan möjlighet att hantera stolen. De sista 20 minutrarna fick Arvid och Anton köra "jaga". Som extra spelare körde Antons pappa, så ni kan gissa vem som hadde mest problem. Vill det sig bra till nästa gång har vi ytterligare en spelare som provade under helgen 21/4. Om alla som varit med de senaste veckorna kommer nästa torsdag så blir vi 7 spelare(Arvid,Erik, Marvin, Filip, Anton, Mickey och Jonatan). Vi växer!!!

 

Den 21/4 på Svenska handikappidrottspelen invigde vi vår nya stol och visade en intresserad skara med människor vad elhockey är.

 

Träning 19/4 I helgen kom det två nya stolar. Vi tackar Human för den ena, den andra är finansierad mha idrottslyftet. Anton heter vår nya spelare som var här för första gången. Så idag var vi Arvid, Erik, Marvin och Anton. 4 grabbar alla i nya stolar. Arvid körde med den gamla ett tag. Dyker filip upp nästa vecka så kan vi nästan köra riktig match på träningstiden. Även idag blev det mycket fri träning. Följa john, slalom och vi avslutade med vår första match med 2 mannalag. Jag och Antonas pappa stod i mål.

 

Träning 12/4 Lånestol från IFAH har kommit. Marvin var sjuk. Erik och Arvid körde mycket fri träning.

 

Torsdagsträning 29/3. Idag var Erik sjuk så vi var tre killar som körde, Filip,Marvin och Arvid. Vi körde lite slalom med/utan boll och lite straffar. Den som inte hade stol att köra kollade på regler. De två stolarna är nu beställda, så nu går vi i väntans tider. Lite glädjande nyheter är att om det vill det sig bra kommer vi att ha en lånnestol från IFAH till nästa träning som är om 14 dagar (12/4).

 

Torsdagträning 22/3. Idag har vi två riktigt glädjande nyheter och en tråkig.

Jag börjar med den tråkiga. Vi har blivit av med den defekta stolen så nu har vi bara 2 stolar på träningen. Sen kör vi de roliga.

* Filip var med på vår träning för första gången. Han provade att köra både med och utan boll och såg ut att trivas. Vi hälsar honom välkommen och hoppas att han tycker det är kul och har möjlighet att fortsätta.

* Vi har fått vår första sponsor. Human komer att sponsra NHIFs elhockey med en ny stol. Patrik Stringborn från Humana var idag med på vår träning och lämnade över ett avtal som möjliggör att vi kan köpa ytterligare en stol. Så nu kan vi beställa 2 stolar, så att vi kommer att ha 4 stycken.

Förutom Filip så var Marvin,Arvid och Erik där. På grund av stolsbrist och att vi var 4 grabbar så fick de köra 30 minuter var. 

Nästa stora sak att se fram mot blir 21/4 på handikappidrottsspelen. Då ska vi om allt går i låst köra uppvisning tillsammans med Tuna tanks. Jag återkommer med mer information när bitarna faller på plats.

 

Då har vi kört en match inför publik i mässahallen. I samband med ÅbyOilers sista seriematch 18/3 så körde vi en egen match i periodpauserna. Vi hann inte med två hela halvlekar. Men innan och efter Åbys match körde vi träning i B-hallen. 4 spelare från IFAH (Daniel, Felix, Samuel och Love) spelade tillsammans med Arvid och Erik från NHIF. Efter matchen åkte och käkade tillsammans med Humana, som tillsammans med ÅbyOilers har dragit i den här dagen i land. Jag vill tacka alla spelare, föräldrar, ÅbyOilers och Humana för en trevlig dag.  När vi kom hem och slog på NT24 så var det både innebandy och elhockey på TV. 

DSC05284

 


I fredags fick jag reda på att vi beviljats medel så att vi kan köpa ytterligare en stol. Så vill det sig bra kan vi beställa 2 stolar i veckan. Då gäller det att vi hittar fler spelare så att vi fyller sitsarna på träningarna. Vi får hoppas att vi kan få några intresserade på söndag 18/3 när vi ska köra match i mässahallen. Vi kommer att spela i periodpauserna till innebandymatchen som startar 16:00.

 

På träningarna 1 och 8/3 har vi kört med lite nya ideer som vi fick när IFAH var nera. Vi har fått användning för våra mål då vi kört 2 mot 1. Sen har vi kört en hel del "instängningsövningar".  Tyvärr har Pontus hoppat av så vi är just nu enbart 3 spelare.


Matchdagen 25/2. IFAH kom med 4 stolar och 2 spelare (Tim och Daniel). Vi plockade ordning på allt och körde en match. Jag tror det slutade 7-5 till det svarta laget. Sen så fick föräldrar och spelar mat, dricka och lite vila. Under tiden så provspelade släkt,syskon, kompisar och sponsorer. Tyvärr kom inga nya spelare som ville provspela. Efter lunch så hoppade jag in som ersättare då alla inte ville köra ytterligare. Så nu kom det ut en riktig "vingelpelle" på plan. IFAH kom med lite träningstips som alla hängde på med gott humör. När klockan närmade sig 14 så plockade vi ihop och begav oss hemmåt trötta men glada. Ett stort tack till alla som var med och bidrog till en fantastisk dag.

Spelare under vår första match 2012.02.25

 

Träning 23/2 Alla är friska. Vi förberedde inför helgen. Marvin kom sent så han missade första 30 minuterna taktik där vi pratade om att inte följa bollen hela tiden, Regler vid målgården, inte backa och vilka som skulle spela ihop på lördag.

Sen var de dax att börja träningen. Vi övade kontroll på stolen och skottträning. Marvin kom och fick lite taktikinformation innan han ivrigt ville spela.


16/2 Var Arvid sjuk så vi var inte där. De övrig 3 körde på för fullt. Vad jag har hört så fungerade det bra och alla var nöjda.

 

Marvin var sjuk 9/2 så vi var enbart 3 grabbar. Vi startade 18:30 med lite teori mm. Ännu har vi inget namn på laget. Någon som har ett bra på lager?

Vi fortsatt med slalom utan boll. Ganska hög fart och undvika konerna. Sen körde vi att passa med en som är mellan och försöker bryta och vi avlsutade med lite slalom med eller utan boll. Reportaget i NT finns här.


På träningen 2/2 var vi alla 4 igen. Vi hade besök av NT och 24NT som gjorde reportage och filmade lite när vi tränade. Forstatt övningar med stol och bollkontroll. Nästa vecka så startar vi 30 minuter tidigar för att hinna med lite teori och taktik. I morse (lördag) var vi med i tidningen med en helsida.

 

 träningen 26/1 var vi 4 grabbar som hade en hel del teori, men även lite bollkoll. Vi plockade isär en stol och kollade lite på hur de ser ut under skalet. Sen pratade vi om akiviteterna 25/1, 18/3 och 20-22/4. Grabbarna fick uppgift att hitta på ett bra namn på laget och vilket nummer de vill ha.

 

Vi har nu kört 3 träningar där Erik, Arvid, Pontus och Marvin är våra 4 spelare, del har deltgit vi olika tillfällen. Vi kör på med övningar för att öka stol- och bollkontroll.

Helgen 21-22/1 var jag uppe i Skärholmen och lärde mig regler och gick en domarutbildning (https://www8.idrottonline.se/IFForAllaHandikappade-Handikappidrott/Idrotter/El-hockey/Nyheter/Domarkursgenomford/) som hölls av IFAH. På söndagen så dömde jag 2 träningsmatcher och Arvid var med och spelade en i en av dem. Jag tror att vi båda insåg att vi har en hel del att lära oss.

Uppdaterad: 03 MAJ 2017 10:58 Skribent: Urban Persson

Postadress:
Norrköpings Parasportförening - Parasport
Gamla Övägen 23
60379 Norrköping

Kontakt:
Tel: 011165657
E-post: This is a mailto link