Hoppa till sidans innehåll

Veteran-EM

01 SEP 2019 22:36
Dejan Colic 5:a Veteran-EM 2019!
  • Skapad: 01 SEP 2019 22:36

Sommarens veteran-EM gick av stapeln i Gran Canaria i Spanien. Bäst gick det för Dejan Colic som tävlade i M4-90 och slutade på en fin 5:e plats! Dejan inledde dagen med en Ippon-vinst mot Spaniens De Pablo Benito F. Nästa match så stod det lika mellan Dejan och Azerbaijanen Rasul Aghamirov och matchen gick till golden score. Där var Dejan den aktive och lyckades varna ut Rasul och därmed blev det Ippon. I semifinalen tog det stopp mot den starka Fransmannen Jean-Yves Cassan, som sedan vann klassen. I bronsmatchen fick Dejan möta en ny Spanjor. Där kunde Dejan i början av matchen styra med sitt grepp men sen så lyckades Jose Periez Cruz från Spanien överkomma dejan med ett kast som blev Ippon. Efter 2 Matchvinster och 2 Förluster slutade Dejan 5:a på EM!

Jimmy Andersson körde samtidigt som Dejan. I sin första match fick Jimmy möta Ruben Mendoza Marin från Spanien. Jimmy låg på i matchen och hade flera bra lägen i newaza; bland annat fick Jimmy en fasthållning och armlås försök. Spanjoren lyckades dock komma undan. Jimmy fick tråkigt nog 3 varningar under matchens gång och Spanjoren besegrade Jimmy på varningar.

Spanjoren lyckades senare knipa bronset. Jimmy fick därmed återkval och där fick Jimmy chansen att ta revansch mot Mika Salminen från Finland. Där hade Jimmy flest kastförsök och fick ner Salminen på backen flera gånger men inget poänggivande kast. Salminen var mer taktisk och lyckades varna Jimmy 2 gånger. Sista varningen Jimmy fick var att båda greppade händerna vilket man inte får göra men Jimmy åkte på den varningen och fick se sig besegrad denna gång. Jimmy visade upp en bra judo och visar att han inte är lättkastad och förlorade bara genom varningar. 

Frågan är inte om våra veteraner kommer ta medalj på ett veteran mästerskap i framtiden utan frågan är bara NÄR? 

Nu väntar våra veteraner på att åka och tävla veteran-VM i oktober som går i Marocko.

Ett grattis säger vi till våra veteraner av deras prestationer och ett lycka till inför VM i höst!

 

 

Skribent: Kevin Nestor
Epost: Adressen Gömd

Våra Sponsorer

Scandic_logo_000

Nord Norrköping


       

Postadress:
Norrköpings JK - Judo
Kabelvägen 17
60210 Norrköping

Kontakt:
Tel: 011105110
E-post: This is a mailto link

Se all info