Hoppa till sidans innehåll

Angående Coronaviruset

07 MAR 2020 13:00
  • Uppdaterad: 07 MAR 2020 13:00

Coronavirus utbrottet är som ni vet en ny influensa som sprider sig över världen. För att minska risken för spridning och allvarlig sjukdom är det viktigt att vi alla följer folkhälsomyndighetens rekommendationer som finns på (https://www.folkhalsomyndigheten.se/).

Det viktigaste är som vanligt att tvätta händer med tvål och vatten samt sprita av dem ofta, att inte peta sig i ansiktet eller klia sig i ögonen när man inte har nytvättade händer.
Känner man sig de minsta dålig eller har influensaliknande symtom så skall man givetvis inte gå till träningen. Detta gäller alltid men är extra viktigt i nuläget.

På 1177 finns alltid möjlighet att få information och svar på frågor om vad som gäller just där du bor.
https://www.1177.se/Ostergotland/

Vi vet också att man kan smitta utan att ha symptom. Alltså rekommenderar vi de barn och vuxna som varit i något av de corona drabbade områdena att göra ett träningsuppehåll på 14 dagar efter hemkomsten. Det vill säga den tid det beräknas ta tills man inte smittar andra. Just nu pekar allt på att barn under 15 år klarar coronaviruset bra men det finns begränsad kunskap om de kan smitta andra barn eller vuxna. Eftersom judo är en fullkontaktsport där vi kommer väldigt nära varandra är risken stor att träning med en som smittar skulle kunna medföra en ökad smittorisk.

Du kan även läsa vad Svenska judoförbundet skriver om detta på nedanstående länk.

https://judo.se/2020/03/med-anledning-av-utbrottet-av-coronavirus/

Styrelsen Norrköpings Judoklubb

Skribent: Ralph Östling
E-post: Adressen Gömd

Våra Sponsorer


       

Postadress:
Norrköpings JK - Judo
Kabelvägen 17
60210 Norrköping

Kontakt:
Tel: 0705909351
E-post: norrkopingsjk@gmail....

Se all info