Hoppa till sidans innehåll

Träningen startar igen

21 JUN 2020 20:36
Träning för barn och ungdomar startar 23/6
  • Uppdaterad: 21 JUN 2020 20:36

Folkhälsomyndigheten meddelade tidigare att de har för avsikt att ändra på restriktionerna kring idrottsutövande och tävling.  Folkhälsomyndigheten har i dialog med riksidrottsförbundet kommit med en del förtydliganden och svar på frågor med anledning av de nya restriktionerna. Svaren från Folkhälsomyndigheten har gjort att Svenska Judoförbundet nu kan utfärda nya rekommendationer för judoträning från och med den 14 juni 2020.
I korthet innebär det att barn födda 2002 eller senare som inte tillhör någon riskgrupp och som är helt symtomfria kan träna judo.
Med stöd av detta så har tränare och styrelse beslutat att erbjuda judoträning i Norrköping med start tisdag 23/6 för barn och ungdom.

För att minska smittrisken så har vi beslutat om följande åtgärder i samband med träning:

- Vi kommer inte vara fler än 20 tränade på mattan samtidigt. Blir vi fler än 20 kommer vi dela upp gruppen och hälften får träna utomhus första halvan av träningen och därefter byter vi.
- Vi kommer att minimera antalet byten. Målsättning är att barnen inte skall byta träningspartner mer en ett par gånger per träningspass.
- Vi kommer att vara noga med att barnen sprider ut sig ordentligt på mattan och bara har närkontakt med den personen de tränar med.
- Vi kommer också att ha handsprit tillgänglig så att alla barn kan sprita händerna före träningen och i samband med byte av partner.
- Vi kommer att träna huvudsakligen stående eftersom det minimerar närkontakten.
- Vi kommer även att städa mattorna noga  i samband med varje träningspass och här ser vi gärna att barn och föräldrar hjälper till.
- Det är av yttersta vikt att ingen som har minsta symtom kommer och tränar. Om någon i familjen har symtom så skall barnet inte träna. Vi förbehåller oss rätten att avvisa barn som vi anser har symptom.

Mer information kan du hitta på Svenska Judoförbundets hemsída
https://judo.se/2020/06/med-anledning-av-utbrottet-av-coronavirus/
 
Vänliga hälsningar 
Styrelsen och Tränarna i Norrköpings Judoklubb
Sammanställt av Ralph Östling
Skribent: Ralph Östling
Epost: Adressen Gömd

Våra Sponsorer

Scandic_logo_000

Nord Norrköping


       

Postadress:
Norrköpings JK - Judo
Kabelvägen 17
60210 Norrköping

Kontakt:
Tel: 011105110
E-post: This is a mailto link

Se all info