Hoppa till sidans innehåll

Träning


 

Träna med NSK
Frågor om NSK’s träningsverksamhet ställs till This is a mailto link
NSKs träningsverksamhet

NSK's träningsverksamhet under höst och vinter riktar sig till barn och ungdomar from 6 år (se grupp U8) som kan åka skidor och vill fortsätta att åka och ha kul! Definitionen på att "kunna åka skidor" när det gäller små barn är att de klarar liften själva samt tar sig ner för Yxbackens stora backe (svart pist).

 

Träningsverksamheten för barn i U8 gruppen bedrivs endast under vintersäsongen, och kommer att ske på söndagar. Det är grundläggande skidåkning och en "inskolning" till vår ordinarie träningsverksamhet. Mer info om detta kommer på www.yxbacken.nu och här på Klubben Online.

 

Säsongen börjar redan i augusti/september med barmarksträning två- tre ggr/vecka beroende på ålder. Vi tränar både inne och ute under hösten och då tränar vi styrka, kondition, smidighet , balans samt snabbhet. Alla barn lär känna alla barn i grupperna, har kul och börjar förbereda sig inför vintern.

 

Vi börjar skidsäsongen för de som är intresserade redan under novemberlovet v 44 med skidåkning i Österrikiska Pitztal, och därefter med läger i svenska fjällen och ett läger under jullovet i Yxbacken. Allt för att komma väl förberedda till vintern.

 

Om man vill och är intresserad så börjar tävlingssäsongen i början av januari och fortsätter ända in i maj. För de yngsta finns det ett antal tävlingar dels i Yxbacken om man vill prova på och dels i närliggande backar som Tolvmannabacken i Kisa.
Att träna alpint med NSK - vad gör vi och vad är våra mål?
En liten lathund till dig som redan tränar i klubben eller som funderar på att börja träna med oss. Här går vi igenom regler, våra mål samt hur vi tränar och och vad du kan förvänta dig av vår träning.
När sommaren närmar sig
Vintern känns avlägsen, men för våra åkare i Team Östergötland så är träningen i full gång inför nästa säsong. Fystest och barmarksträning i Yxbacken sen kör de på egen hand under sommaren.

 

Hälsningar Tränarna

Uppdaterad: 17 JAN 2018 15:36 Skribent: Kjell Johansson

 

 

 

Till Yxbackens hemsida 

 

räknare
räknare

Postadress:
Norrköpings SK - Skidor
Box 7101
60007 Norrköping

Besöksadress:
Vid Hults Bruk, Yxbacken
61690 Åby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info