Hoppa till sidans innehåll

Träning


Sugen på utförsåkning? Träna med oss i Norrköpings Skidklubb

Från start till mål - en resa i snö
I Norrköpings skidklubb (NSK) förenar vi träning och tävling med kompisanda i en underbart vacker utomhusmiljö. Ingen vinter utan Yxbacken. Det här är framförallt barnens och ungdomarnas pister och våra tränare är riktigt duktiga på att ta alla utförsåkare, oavsett ambitionsnivå, ända in i mål. Det är bara du som sätter dina gränser.

Förkunskaper
Vi vill att du ska klara av att ta bygeln i liften själv och vara mogen för att börja träna i Yxbackens stora backe (svart pist). Känner du dig inte riktigt redo rekommenderar vi Friluftsfrämjandets skidskola som förberedelse.

Barmarksträning
Under hela barmarkssäsongen är vi i full gång med träning inför skidsäsongen. Vi tränar två gånger/vecka med alla grupper gemensamt utomhus så länge vädret tillåter. Vi fokuserar på styrka, kondition, smidighet, balans och snabbhet. Alla barn, ungdomar och vuxna lär känna varandra i grupperna, har kul och börjar förbereda sig inför vintern. Häng med oss redan nu!

Alpin träning
NSK:s träningsverksamhet under höst och vinter riktar sig till barn och ungdomar fr o m 6 år (se grupp U8). För alla som är intresserade börjar vi skidsäsongen redan under novemberlovet (vecka 44) med ett skidläger i där vi hittar snö. Därefter startar våra träningsläger i svenska fjällen. Vid god snötillgång har vi två läger om 3-4 dagar vardera fördelade över två ”förlängda helger” i december. Om vädret tillåter snölägger vi Yxbacken till jullovet och har ett träningsläger på dagtid. Därefter startar vi vårt ordinarie träningsschema som pågår så länge vi har snö i våra backar, vanligen till slutet av mars.

 

Sugen på att tävla?
Vi tränar alla barn och ungdomar med skidglädje och gemenskap som främsta mål. Med tiden brukar många vilja börja tävla och vi har flera goda exempel på skidframgångar som startat i Yxbacken - Pernilla Wiberg är vår mest kända, förstås.

Tävlingssäsong
Vi startar vårt tävlingsschema i januari och fortsätter ända in i maj på snörika platser. Du väljer själv hur ofta du vill delta. För de yngsta åkarna väntar ett antal tävlingar i Yxbacken. När vi närmar oss slutet på mars månad avslutar vi vår skidsäsong i Yxbacken med vårt uppskattade och välbesökta klubbmästerskap. För våra ungdomar som tränar och tävlar på elitnivå fortsätter emellertid säsongen på andra snörika platser i Norden och Europa.

Seniorträning
Din alpina träning tar inte slut för att du fyllt arton år - den pågår livet ut. Visst är det kul att vara i form före inför resan till fjällen, Alperna eller klubbmästerskapet? Vi ses söndagskvällar för träning i bana. Häng med oss och utmana dig själv.

Besök oss på våra träningspass
Välkommen till oss i NSK under något av våra träningspass. Ta gärna med en kompis, syskon, föräldrar, mor- och farföräldrar. Vi i NSK bygger vår skidglädje över generationerna och vi har utbildat många duktiga proffsåkare genom åren. Ibland kommer de tillbaka till oss som tränare och/eller stödjande föräldrar, mor- och farföräldrar. Norrköpings Skidklubb och Yxbacken är en livsstil som varar hela livet.

Uppdaterad: 27 DEC 2019 12:21 Skribent: Kjell Johansson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

Till Yxbackens hemsida 

 

Postadress:
Norrköpings SK - Skidor
c/o Hilda Sandberg, Rosengången 118
60211 Norrköping

Besöksadress:
Vid Hults Bruk, Yxbacken
60211 Norrköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: nsk_alpint@outlook.c...

Se all info