Hoppa till sidans innehåll

Ridskola


NorrköpingsOrtens Ryttarförening  (NORF) bildades 1970 och har idag ca 240 medlemmar. Föreningen driver ridskolan ideellt tillsammans med anställd utbildad personal.

Vi välkomnar även olika former av sponsorer.

Anläggningen är belägen mitt emot stadsdelen Klockaretorpet vid Norrköpings södra infart. Följ skyltar mot Himmelstalund, se skylt ridhus vid infarten av den nya friidrottsanläggningen.

Vi har två ridhus med måtten 20x45 m och 11x28 m och två uteridbanor  med måtten 30x70 och 20x40. Det finns även några terränghinder som vi kan använda i vår verksamhet. Möjlighet  att rida ut finns på Himmelstalundsfälten med dess fält och skogsdungar och även mot Eksund, Klinga Golfbana och Löfstad slott.

Klubblokalerna består av toaletter, omklädningsrum, klubbrum, teorirum, kontor och kök. Vissa lördagar och vid tävlingar finns även cafeterian öppen. Våra medlemmar har tillgång till små låsbara förvaringsskåp under lektionerna.

Stallet har plats för 37 hästar fördelat på 21 spiltor och 15 boxar.

Ridning
I ridskoleverksamheten finns det både ridhästar och ponnys. Vi har grupper för alla åldrar och utbildningsnivåer. Lektionsgrupper finns månd-fred från ca kl 16.00 till kl 21.30. Även privatlektioner går att boka i samråd med personal.

Man är automatisk återanmäld till nästkommande termin om man inte själv säger upp sin plats. Varje termin omfattar även en sk. hästkunskapsvecka (som dock inte kan ridas igen).

För att rida på NORF måste även medlemsavgift till föreningen betalas. Detta för att försäkringar genom Svenska Ridsportförbundet ska gälla.

Avsutten verksamhet
Även hästkunskapslektioner erbjuds under terminen vid behov och efterfrågan. Barn, ungdomar och vuxna får då lära sig det mesta om häst- och stallvård.

Övrigt
Alla barn upp till 10 år som vistas i stallet och manegerna ska ha knäppt hjälm på sig.

Var noga med att klä dig/ditt barn efter väder. Ridhusen är inte isolerade och på vintern blir det kallt för de yngsta. De som ridit några år arbetar på ett helt annat sätt och behöver kunna ta av ett lager eller två.
Vid mer än 15 minusgrader ersätts ridningen med hästkunskap.

Vår Ungdomssektion har många upptåg och aktiviteter både med och utan häst. T ex femkamp, ponnyridning, filmkvällar, spökafton, tipspromenader, rykttävling mm.

Stallet fungerar som en viktig del av många barns och ungdomars fritid varför vi välkomnar vuxenmedverkan i stallet -  man behöver inte kunna häst, bara finnas där som vuxen.

Vi har ett mycket bra samarbete med RF-SISU och med Norrköpings kommun.

Det är vår förhoppning att du ska trivas lika bra som vi här på NORF.

Om du inte trivs  -  tala om varför för oss.
Om du trivs – tala om det även för andra!!

 VARMT VÄLKOMMEN TILL NORF

Telefon:  0734333097
This is a mailto link
This is a mailto link (för allmänna frågor om föreningen)

Livat till häst - på NORF trivs vi bäst!

Uppdaterad: 05 SEP 2020 21:41 Skribent: kansli

Postadress:
Norrköpingsortens RF - Ridsport
Skälfs gård 1
60597 Norrköping

Besöksadress:
Skälfs Gård 1
60597 Norrköping

Kontakt:
Tel: 0734333097
E-post: This is a mailto link

Se all info