Hoppa till sidans innehåll

Börja rida


Allmän info till dig som rider eller har ridande barn på NORF

Välkommen att rida hos oss på NORF! Här har vi samlat lite praktisk information som är bra att ta del av. 

Klädsel: Ryttare behöver oömma kläder samt mjuka byxor och sko eller stövel med en liten klack. Ridhjälm och säkerhetsväst finns att låna. Alla barn upp till 10 år som vistas i stallet och manegerna ska ha hjälm på huvudet. Medföljande syskon och vuxna behöver också ha oömma kläder och ”riktiga” skor (ej sandaler e d).

Kom i tid: Du behöver vara på ridskolan allra senast 20 minuter innan lektionens början. Du får givetvis gärna komma tidigare också! Detta för att hinna se vilken häst du ska ha samt hinna göra i ordning den eller be om hjälp med detta. Du ser hästfördelningen på whiteboardtavlan utanför kontoret, och även om det på tavlan ser ut som om hästen ska gå redan lektionen innan är det viktigt att se efter att hästen inte står i stallet ändå; ryttaren innan kanske inte har kommit och hästen står inne och behöver göras i ordning. Upp- och avsittning ingår i lektionstiden.

Uppförande i stallet. När vi är i stallet och bland hästarna så går vi och pratar vi (alltså INTE skrika, ropa eller springa) och likaså när vi är bland hästar ute eller i ridhuset. Om man behöver prata i mobiltelefonen eller skicka sms eller liknande så får man gå undan så att man inte är mitt bland hästarna eftersom man behöver vara fokuserad på dem om något skulle inträffa. Självklart är man välkommen att komma till stallet och pyssla, borsta och hälsa på hästarna även när man inte har sin ridlektion. Målsman är dock ansvarig för sina barn, och är man det minsta osäker så fråga/be om hjälp innan ni går in till hästarna.

Vi vill ha en ridskola med glad och trevlig stämning, och därför önskar vi att alla är vänliga mot och hälsar på varandra! :)

Stallvärdar: Vi har duktiga och kunniga ungdomar som fungerar som stallvärdar i samband med lektionerna. De har röd väst och/eller namnskylt på sig. Fråga dem gärna om hjälp och handledning. 

Kontakt och frågor angående ridskolan samt avbokning/igenridning: Om du har frågor angående ridskolan eller inte kan komma till din ridlektion och vill avboka den, kontakta oss på mail:This is a mailto link eller på tel 011-17 02 55. Om du avbokar lektionen senast kl 15.30 vardagar eller 8.00 lördagar kan du i mån av plats få rida igen i likvärdig eller lägre grupp upp till 2 ggr per termin . Vid t ex långvarig sjukdom/ skada och i vissa andra fall kan annan överenskommelse göras. Även om du redan ridit igen dina två gånger är vi tacksamma om du avbokar om du inte kan komma, det hjälper oss att planera hästarnas arbete på bästa sätt. 

Facebook: Vi har även en Facebooksida som heter ”Norrköpingsortens Ryttarförening”. Gå gärna in och gilla oss, vi lägger ut en hel del löpande info även där. 

Betalning: Normalt sett faktureras ridlektionerna 2 ggr per termin (en termin = två betalningsperioder) och medlemsavgiften 1 gång per kalenderår. Fakturor skickas via e- post. Om du inte hittar din faktura, kolla i skräppostmappen, och annars kontakta oss!

Uppsägning av plats: Om du inte vill fortsätta rida behöver du säga upp din plats senast 4 veckor innan nästa betalningsperiods början för att inte behöva betala något. Om du säger upp senare får du faktura för uppsägningstiden ( t ex säger du upp 3 veckor innan ny betalningsperiod får du faktura för 1 gång, 2 veckor innan för 2 ggr osv). Inbetald avgift återbetalas inte (om du först betalar men sedan ändrar dig och vill sluta). Självfallet får du rida de gånger du betalat för under uppsägningstiden!

Hästkunskap på lektionstid samt hästkunskapsvecka: Förutom ridningen är det mycket viktigt att alla elever får en god grund i hästkunskap. Därför har vi både hästkunskapspass vissa ordinarie lektioner (olika ofta beroende på nivå) samt en hästkunskapsvecka per termin. Dessutom har vi en vecka varje termin s k hästkunskapsvecka. Då bryter vi schemat helt och alla pass ersätts med olika hästkunskaps- och teoripass. Det finns pass för alla nivåer, och ofta försöker vi bjuda in någon gästföreläsare eller duktig ryttare utifrån någon dag. Här är du välkommen på så många pass du önskar – allt ingår i ridavgiften!

Ett hej ska vara det första du möts av,
Ett hej säger vi till alla vi möter,
Ett hej då är det sista du hör.

Postadress:
Norrköpingsortens RF - Ridsport
Skälfs gård 1
60597 Norrköping

Kontakt:
Tel: 011170255
E-post: This is a mailto link

Se all info