Hoppa till sidans innehåll

Börja rida


Allmän info till dig som rider eller har ridande barn hos oss på NORF

 

Här har vi samlat lite praktisk information som är bra att ta del av. 

Klädsel: Ryttare behöver oömma kläder samt mjuka byxor och sko eller stövel med klack. En rekommendation är att byxan som används vid ridning inte har söm som kan orsaka skav. Ridhjälm och säkerhetsväst finns att låna. Alla barn upp till 10 år som vistas i stallet och manegerna ska ha hjälm på huvudet. Vid all hästhantring ska håret vara uppsatt och stora smycken borttagna. Det är viktigt att ni som medhjälpare använder säkerhetsmässiga skor.

Kom i tid: Du behöver vara på ridskolan allra senast 20 minuter innan lektionens början. Du får givetvis gärna komma tidigare också! Det är viktigt att du som elev kommer i så pass god tid att du i lugn och ro hinner borsta och göra iordning din häst inför lektion. Vilken häst du ska rida finner du på anslagstavlan utanför kontoret. Står det på anslagstavlan att hästen går lektionen innan är det viktigt att du ändå alltid kontrollerar i stallet ändå.
Upp- och avsittning ingår i lektionstiden.

Uppförande i stallet: När vi är i stallet och bland hästarna går vi lugn och pratar i normal samtalston. Om man behöver prata i mobiltelefonen eller skicka sms eller liknande går man undan och gör detta. Bland hästarna har vi full fokus på dessa för att minska risken för olyckor.

Självklart är man välkommen att komma till stallet och pyssla, borsta och hälsa på hästarna även när man inte har sin ridlektion. Målsman är dock ansvarig för sina barn och är man det minsta osäker så fråga/be om hjälp innan ni går in till hästarna.

Hos oss hälsar man på alla så att alla känner sig välkomna!

 

Stallvärdar: Vi har duktiga och kunniga ungdomar som fungerar som stallvärdar i samband med lektionerna. De har röd väst och/eller namnskylt på sig. Fråga dem gärna om hjälp och handledning. 

Kontakt och frågor angående ridskolan samt avbokning/igenridning: Om du har frågor angående ridskolan eller inte kan komma till din ridlektion och vill avboka den, kontakta oss på mail: This is a mailto link eller på tel 011-17 02 55. Om du avbokar lektionen senast kl 15.30 vardagar eller 8.00 lördagar kan du i mån av plats få rida igen i likvärdig eller lägre grupp upp till 2 ggr per termin . Vid t ex långvarig sjukdom/ skada och i vissa andra fall kan annan överenskommelse göras. Även om du redan ridit igen dina två gånger är vi tacksamma om du avbokar om du inte kan komma, det hjälper oss att planera hästarnas arbete på bästa sätt. 

Facebook: Vi har även en Facebooksida som heter ”Norrköpingsortens Ryttarförening”. Gå gärna in och gilla oss, vi lägger ut  löpande info även där. 

Betalning: Ridlektionerna faktureras 2 ggr per termin (en termin = två betalningsperioder) och medlemsavgiften faktureras 1 gång per kalenderår. Fakturor skickas via e- post. Om du inte hittar din faktura, kolla i skräpposten och annars kontakta oss!

Uppsägning av plats: Om du inte vill fortsätta rida behöver du säga upp din plats senast 4 veckor innan nästa betalningsperiods början för att inte behöva betala något. Om du säger upp senare får du faktura för uppsägningstiden ( t ex säger du upp 3 veckor innan ny betalningsperiod får du faktura för 1 gång, 2 veckor innan för 2 ggr osv). Inbetald avgift återbetalas ej (om du först betalar men sedan ändrar dig och vill sluta). Självfallet får du rida de gånger du betalat för under uppsägningstiden!

Hästkunskap på lektionstid samt hästkunskapsvecka: Förutom ridningen är det mycket viktigt att alla elever får en god grund i hästkunskap. Därför har vi både hästkunskapspass vissa ordinarie lektioner (olika ofta beroende på nivå) samt en hästkunskapsvecka per termin. Denna veckan ändrar vi schemat och alla pass ersätts med olika hästkunskap. Här är du välkommen på så många pass du önskar – allt ingår i ridavgiften!

Ett hej ska vara det första du möts av,
Ett hej säger vi till alla vi möter,
Ett hej då är det sista du hör.

Postadress:
Norrköpingsortens RF - Ridsport
Skälfs gård 1
60597 Norrköping

Kontakt:
Tel: 011170255
E-post: This is a mailto link

Se all info