Hoppa till sidans innehåll

Börja rida hos oss


Praktisk info till dig som rider eller har ridande barn hos oss på NORF
Här har vi samlat information för alla som är bra att ta del av. 

Hos oss på NORF hälsar alla alltid på alla så att alla känner sig välkomna!

Alla barn upp till 10 år som vistas i stallet och manegerna ska ha knäppt hjälm på sig. Vid all hästhantering ska håret vara uppsatt och stora smycken borttagna. Ha alltid lämpliga skor - inga tygskor, sandaler, foppatofflor eller skor utan hälkappa.
Och det är viktigt att även ni som medhjälpare använder säkerhetsmässiga skor.

Ryttarutrustning
När man rider ska man ha skor eller stövel med klack, uppsatt hår och inga stora smycken eller halsduk. Hjälm är obligatoriskt och finns att låna. Det finns också ett begränsat antal säkerhetsvästar och även ridspö att låna på ridskolan.  Rekommenderad klädsel är även byxor utan innersöm (för att minska risken för skavsår) och handskar/fingervantar. Vi rekommenderar även att du inte har bylsiga/stora kläder eller huva för att minska risken att fastna och för att ridläraren ska kunna se din sits ordentligt.

Kom i tid: Du behöver vara på ridskolan allra senast 20 minuter innan lektionens början. Du får givetvis gärna komma tidigare också! Det är viktigt att du som elev kommer i så pass god tid att du i lugn och ro hinner borsta och göra iordning din häst inför lektion. Vilken häst du ska rida finner du på anslagstavlan utanför kontoret. Står det på anslagstavlan att hästen går lektionen innan är det viktigt att du alltid kontrollerar i stallet ändå.
Upp- och avsittning ingår i lektionstiden.

Uppförande i stallet: När vi är i stallet och bland hästarna går vi lugnt och pratar i normal samtalston. Om man behöver prata i mobiltelefonen eller skicka sms eller liknande går man undan och gör detta. Bland hästarna har vi full fokus på dessa för att minska risken för olyckor.

Självklart är man välkommen att komma till stallet och pyssla, borsta och hälsa på hästarna även när man inte har sin ridlektion. Målsman är dock ansvarig för sina barn och är man det minsta osäker så fråga/be om hjälp innan ni går in till hästarna.

Stallvärdar: Vi har duktiga och kunniga ungdomar som fungerar som stallvärdar i samband med lektionerna. De har röd väst och/eller namnskylt på sig. Fråga dem gärna om hjälp och handledning. 

Kontakt och frågor angående ridskolan samt avbokning/igenridning: Om du har frågor angående ridskolan eller inte kan komma till din ridlektion och vill avboka den, kontakta oss på mail: This is a mailto link. När du avbokar lektionen senast kl 15.30 vardagar kan du i mån av plats rida igen upp till 2 gånger per termin. Nytt för höstterminen 2020 är att igenridning enbart kan ske på helger vid så kallad igenridningsdag. Detta ska bokas när avbokning sker. Även om du redan ridit igen dina två gånger är vi tacksamma om du avbokar om du inte kan komma, det hjälper oss att planera hästarnas arbete på bästa sätt. (Vid t ex långvarig sjukdom/ skada och i vissa andra fall kan annan överenskommelse göras.)

Facebook: Vi har även en Facebooksida som heter ”Norrköpingsortens RF”. Gå gärna in och gilla oss, vi lägger ut  löpande info även där. 

Betalning: Ridlektionerna faktureras 2 ggr per termin (en termin = två betalningsperioder) och medlemsavgiften faktureras 1 gång per kalenderår. Fakturor skickas via e- post. Om du inte hittar din faktura, kolla i skräpposten och annars kontakta oss!

Uppsägning av plats: Om du inte vill fortsätta rida behöver du säga upp din plats senast 4 veckor innan nästa betalningsperiods början för att inte behöva betala något. Om du säger upp senare får du faktura för uppsägningstiden ( t ex säger du upp 3 veckor innan ny betalningsperiod får du faktura för 1 gång, 2 veckor innan för 2 ggr osv). Inbetald avgift återbetalas ej (om du först betalar men sedan ändrar dig och vill sluta). Självfallet får du rida de gånger du betalat för under uppsägningstiden!

Hästkunskap på lektionstid samt hästkunskapsvecka: Förutom ridningen är det mycket viktigt att alla elever får en god grund i hästkunskap. Därför har vi både hästkunskapspass vissa ordinarie lektioner (olika ofta beroende på nivå) samt en hästkunskapsvecka per termin. Den veckan ändrar vi schemat och alla pass ersätts med olika hästkunskap. Här är du välkommen på så många pass du önskar – allt ingår i ridavgiften!

Uppdaterad: 18 OKT 2020 13:31 Skribent: Kansli

Ett HEJ ska vara
det första du möts av,
Ett HEJ säger vi
till alla vi möter,
Ett HEJ DÅ är
det sista du hör.

Postadress:
Norrköpingsortens RF - Ridsport
Skälfs gård 1
60597 Norrköping

Besöksadress:
Skälfs Gård 1
60597 Norrköping

Kontakt:
Tel: 0734333097
E-post: This is a mailto link

Se all info