Hoppa till sidans innehåll

Skötare


ATT VARA SKÖTARE PÅ NORF

Givetvis ska man ha betalat medlemsavgift till föreningen och (helst) rida lektion regelbundet. Även den teoriundervisning som ordnas ska man delta i. 
Man hälsar på alla som kommer även om man inte känner dem.  Man svarar på frågor, kan man inte svara så letar man reda på någon som vet. Man är snäll och trevlig och tar hand om varandra och alla som är på NORF. 

FADDERSKÖTARE: man ska vara minst 7 år och kunna vara i stallet ca 2 dagar/vecka. Man behöver inte göra något prov utan anmäler sig när vi meddelar att det är dags att ta in nya. När man vill borsta på "sin" häst så är man med på borsttimmar, är tillsammans med skötaren eller pratar med någon av personalen. Detta för att det alltid ska vara någon "hästkunnig" på plats i stallet.

SKÖTARE:  man ska vara minst 12 år och man ska vara i stallet och hjälpa till 3-4 dagar i veckan. Man ska också först göra ett godkänt prov som innehåller både praktiska och teoretiska uppgifter. Att vara skötare innebär inte bara att man sköter om en "egen" häst genom ryktning och rengöring av sadel/träns såväl som spilta, vattenkopp och krubba. Man har även ansvar för alla hästar och för fadderskötarna. Man kan även få hjälpa till som stallvärd.

Alltid när man är på NORF ska man ställa upp och hjälpa till med alla förekommande uppgifter efter förmåga. Man ska kunna svara på frågor, kunna visa tillrätta och man ska finnas till hands för personalen.
Alla fadderskötare och skötare ska hjälpa till att "ha stallet" enl schema. Då hjälper man till med att fodra, mocka, släppa ut och ta in hästar i hagarna och håller rent i stall och klubblokaler. Som ersättning får man vara med på sk skötarridningarna.

Ett par gånger per termin är det info-möten för alla skötare och fadderskötare och ibland är det speciella heldagar och helgaktiviteter. Vi försöker också ordna någon kul avslutning både vår och höst.

Inne i den gamla silon "lådor och skåp" finns det ett begränsat antal skåp som man får disponera. Depositionsavgift 100:- betalas vid uthämtning av nyckel. Här inne kan man även förvara en liten bärbar ryktlåda/-hink men var och en har eget ansvar för den förvaringen.

Har du några frågor om vårt skötarsystem, vill anmäla ditt intresse eller har andra funderingar så kontakta Mimmi eller Madde, Du kan även prata med Bitte på kansliet, tel  011-170255.
Du som förälder är mer än välkommen att delta i verksamheten för att se vad ditt barn gör i stallet men också för att finnas som vuxen bland våra barn och ungdomar.

Uppdaterad: 13 OKT 2017 11:32 Skribent: kansli

Ett HEJ ska vara
det första du möts av,
Ett HEJ säger vi
till alla vi möter,
Ett HEJ DÅ är
det sista du hör.

Postadress:
Norrköpingsortens RF - Ridsport
Skälfs gård 1
60597 Norrköping

Kontakt:
Tel: 011170255
E-post: This is a mailto link

Se all info